The Stranger

The Stranger (2022)

Het enige nadeel van niks verklappen is dat het publiek mogelijk geen interesse heeft. Bij deze dan: ga hem zien!
play

7,0 details

  • 117 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Australië
117 Min Australië

Henry (Sean Harris) en Mark (Joel Edgerton) raken tijdens een vlucht in gesprek met elkaar, waaruit een innige vriendschap ontstaat. Wat Henry echter niet weet, is dat zijn nieuwe vriend Mark een getrainde undercover agent is met de geheime missie om Henry te arresteren voor een onopgeloste (kinder)moordzaak acht jaar geleden.

Regie
Thomas M. Wright
Cast
Joel Edgerton, Sean Harris, Fletcher Humphrys, Steve Mouzakis, Ewen Leslie, Anni Finsterer, Alan Dukes, Melanie Lyons, T. Stinga, Peta Shannon, Matthew Sunderland, Simon Elrahi, Adam Ovadia, Jada Alberts, Mike Foenander, Lucinda Nicholas, Jeff Lang, Brad McCarthy, Garry Waddell, Andreas Sobik, Checc Musolino, Cormac Wright, Kym Wheare, Spencer Scholz, Sean Daley, James McCluskey-Garcia, Athanasios Georgas, Thomas Aldahn.
Release
20.05.2022
Release NL
27.10.2022
Release DVD
28.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Thomas M. Wright | Scenario: Thomas M. Wright | Cast: Joel Edgerton (Mark), Sean Harris (Henry), Jada Alberts (Kate Rylett), Steve Mouzakis (Paul), Alan Dukes (John), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2022

Er is al jarenlang kritiek op trailers. Vaak schotelen ze het hele verhaal voor in het kort. Het publiek gaat evengoed naar de bioscoop, dus filmmaatschappijen hebben het idee dat het werkt. Gelukkig verklappen niet alle films wat ze in petto hebben. The Stranger is daar een van. Niet alleen de trailer zegt weinig, maar ook de officiële synopsis laat veel te raden over. Althans, de internationale, probeer de Nederlandse te vermijden.

Henry Teague heeft dan wel een strafblad, maar hij zegt dat dat kwam omdat zijn vrouw aanhoudend werd beledigd. Verder lijkt het een simpele doch acceptabele man. Tijdens zijn reis van het noorden naar het westen van Australië, ontmoet hij iemand die hem helpt aan een discutabel baantje. Vanaf dat moment gaat hij dagelijks op pad met 'collega' Mark. Gaandeweg leert Mark dat er meer schuilt achter Henry, en dat komt goed uit: het is informatie die hij nodig zal hebben.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Stranger Nieuwsberichten