The Invitation
Gemaakt met veel liefde voor klassieke horror maar niet gehinderd door enige kennis van wat een goed scenario is.
play

4,9 details

  • 105 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Hongarije
105 Min Verenigde Staten

Na de dood van haar moeder en zonder andere bekende familieleden, doet Evie (Nathalie Emmanuel) een DNA-test... en ontdekt ze een neef waarvan ze niet wist dat ze die had. Uitgenodigd door haar nieuwe familie voor een weelderige bruiloft op het Engelse platteland, wordt ze eerst verleid door de sexy en elegante, aristocratische gastheer. Maar wanneer ze verwrongen geheimen in de geschiedenis van haar familie en de verontrustende bedoelingen achter hun vrijgevigheid onthult, moet ze de nachtmerrie waarin ze belandt is, zien te overleven.

Regie
Jessica M. Thompson
Cast
Sean Pertwee, Elizabeth Counsell, Stephanie Corneliussen, Nathalie Emmanuel, Scott Alexander Young, Jeremy Wheeler, Kata Sarbó, Hugh Skinner, Thomas Doherty, Virág Bárány, Alana Boden, Christine Grace Szarko, András Korcsmáros, Courtney Taylor, Carol Ann Crawford, Murányi Panka, Lili Walters, Viktoria Monhor, Ian Lindsay, Tian Chaudhry, Celina-Betty Diana Schleicher.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 19.000.000
Release
24.08.2022
Release NL
27.10.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Jessica M. Thompson | Scenario: Blair Butler | Cast: Nathalie Emmanuel (Evie), Thomas Doherty (De Ville), Alana Boden (Lucy), Stephanie Corneliussen (Viktoria), Hugh Skinner (Oliver), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2022

Evie doet een DNA-test. Niet zomaar voor de lol, want ze heeft onlangs voor de tweede keer een ouder verloren en veel andere familie lijkt er niet te zijn. Kort daarna ontvangt ze een bericht, blijkbaar is ze familie van rijke Britten die haar dolgraag willen ontmoeten. Ze staan er op dat Evie aanwezig is bij een bruiloft op hun landgoed. Het blijkt er al gauw niet pluis te zijn, maar ze wordt afgeleid door de heer des huizes, met wie de vonk flink overslaat.

De locatie heet New Carfax Abbey, dus kenners van klassiekers zien de bui al hangen. En ieder ander ook, als ze de trailer al hebben bekeken, die het hele mysterie weggeeft. Desondanks kan er erg genoten worden van de langzame opbouw in de eerste helft van The Invitation. Het openingsshot is een typisch oud Engels landhuis in de nacht, terwijl er in de verte een bliksemschicht is te zien. Een mooi uitgevoerd cliché dat direct communiceert dat dit een hommage aan het genre is.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Invitation Nieuwsberichten