Las Bestias (2022)

Vleesgeworden 'not in my backyard' levert een erg beklemmende thriller op.
play

7,8 details

  • 137 Min
  • Thriller
  • Spanje
  • Frankrijk
137 Min Spanje

Antoine en zijn vrouw Olga runnen een biologische boerderij in een dorp in Galicië, de noordwestelijke regio van Spanje. Hoewel het Franse echtpaar haar best doet te integreren in de gemeenschap, blijft de plaatselijke bevolking hen zien als indringers. Hun verzet tegen een windmolenpark zet de verhoudingen op scherp, vooral met de broers Xan en Lorenzo, die het echtpaar maar al te graag willen wegjagen met hun pesterijen. Antoine en Olga houden echter voet bij stuk, waarna de situatie volledig uit de hand dreigt te lopen.

Alt titel
The Beasts
Regie
Rodrigo Sorogoyen
Cast
Denis Menochet, Marina Foïs, Luis Zahera, Federico Pérez Rey, Marie Colomb, Diego Anido, Machi Salgado, Javier Varela, Xavier Estévez, David Menéndez, José Manuel Fernández y Blanco, Emile Duthu, Pepo Suevos, Gonzalo García, Luisa Merelas.
Release
26.05.2022
Release NL
20.10.2022
Release DVD
17.01.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Rodrigo Sorogoyen | Scenario: Isabel Peña en Rodrigo Sorogoyen | Cast: Denis Ménochet (Antoine Denis), Marina Foïs (Olga Denis), Luis Zahera (Xan), Diego Anido (Lorenzo), Marie Colomb (Marie Denis), e.a. | Speelduur: 137 minuten | Jaar: 2022

De bouw van windmolens zorgt overal voor de nodige spanning. In Las Bestias loopt het conflict tussen lokale bewoners en een Frans koppel zo hoog op dat het allang geen burenruzie meer mag heten. Wat begint als kleine pesterijen mondt al snel uit in bedreigingen. De welbekende frase 'not in my backyard' is niet eerder zo naargeestig tot leven gebracht. Prachtige shots, momenten vol suspense en emotioneel geladen interacties worden aan elkaar geweven door een steengoed script.

De Franse Antoine en Olga zijn naar een prachtige streek van Spanje verhuisd om biologisch te boeren en dichter bij de natuur te wonen. Met hun stedelijke en academische achtergrond vormen ze een groot contrast met de bewoners die al hun hele leven in deze streek wonen. Als er gestemd moet worden over de komst van windmolens zijn Antoine en Olga tegen. De oorspronkelijke bewoners van het dorp zien in het uitkopen juist de mogelijkheid om het gebied eindelijk te kunnen verlaten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Las Bestias

acties