Smile

Smile (2022)

Hoe verwarmend een glimlach kan zijn, soms is die ook angstaanjagend. Een gegeven waar deze film weinig mee doet.
play

6,7 details

  • 115 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

Nadat ze getuige is geweest van een bizar en traumatisch incident met een patiënt krijgt dr. Rose Cotter (Sosie Bacon) te maken met onheilspellende gebeurtenissen die ze niet kan verklaren. Terwijl een overweldigende angst langzamerhand haar leven overneemt, moet Rose haar verontrustende verleden onder ogen zien om te overleven en te ontsnappen aan haar gruwelijke nieuwe realiteit.

Regie
Parker Finn
Cast
Kal Penn, Kyle Gallner, Jessie Usher, Rob Morgan, Robin Weigert, Caitlin Stasey, Sosie Bacon, Judy Reyes, Marti Matulis, Gillian Zinser, Nick Arapoglou, Jerry Lobrow, Sara Kapner, Scot Teller, Setty Brosevelt, Dora Kiss, Matthew Lamb, Vanessa Cozart, Kevin Keppy, Jared Johnston.
Release
22.09.2022
Release NL
29.09.2022
Release DVD
15.12.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Parker Finn | Scenario: Parker Finn | Cast: Sosie Bacon (Rose), Kyle Gallner (Joel), Gillian Zinser (Holly), Jessie T. Usher (Trevor), Robin Weigert (Dr. Madeline Northcott), Kal Penn (Dr. Morgan Desai), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2022

Een horrorfilm leent zich prima voor een gimmick. In A Nightmare on Elm Street kon je dood gaan in je dromen, maar in slaap vallen is moeilijk tegen te houden. In The Ring had je een week te leven na het kijken van een video. De gimmick in Smile is datzelfde, met als toevoeging dat het hoofdpersonage wordt aangekeken door anderen met een enge glimlach. Een gimmick kun je altijd bedenken, maar de film die je daar omheen bouwt moet wel goed zijn. Het is ze bij deze niet gelukt.

Rose werkt als psycholoog bij een psychiatrisch noodhulpcentrum, en op een dag wordt een meisje binnengebracht met vreemde klachten. Ze claimt dat iemand haar volgt en dat die haar zal vermoorden. Het enige kenmerk van deze figuur is een ijzingwekkende grijns. Ze liegt niet, want enkele minuten later snijdt ze in het bijzijn van Rose haar eigen keel door. En vanaf dat moment begint Rose zelf de verontrustende ervaringen te beleven die het meisje omschreef. Inclusief de wetenschap dat ze niet lang meer te leven heeft.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

Smile Nieuwsberichten