The Whale

The Whale (2022)

Brendan Fraser is meer dan zijn dikmaakpak in dit uiterst invoelbare, ontroerende en intermenselijke drama.
play

6,9 details

  • 117 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
117 Min Verenigde Staten

Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn.

Regie
Darren Aronofsky
Cast
Brendan Fraser, Samantha Morton, Ty Simpkins, Hong Chau, Sadie Sink, Huck Milner, Ryan Heinke, Sathya Sridharan, Wilhelm Schalaudek, Jacey Sink.
Release
04.09.2022
Release NL
16.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Darren Aronofsky | Scenario: Samuel D. Hunter | Cast: Brendan Fraser (Charlie), Sadie Sink (Ellie), Ty Simpkins (Thomas), Hong Chau (Liz), Samantha Morton (Mary), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2022

Het is vreemd gelopen met de carrière van Brendan Fraser. Ooit was hij een gevierd Hollywoodster die scoorde met blockbusters zoals George of the Jungle en The Mummy en kende zijn populariteit geen grenzen. Toen kwam de klad erin, onder meer door Frasers falende gezondheid en een Hollywoodbaas die hij van seksueel wangedrag betichtte. The Whale van Darren Aronofsky geldt als zijn comeback. En wat voor comeback.

Toch viel Aronofsky en Fraser, wiens personage Charlie bijna driehonderd kilo weegt, kritiek ten deel. De verfilming van een toneelstuk van Samuel D. Hunter werd gezien als fatshaming. Het valt echter te bezien of de criticasters ook maar een shot van de film hebben gezien voor ze met hun oordeel klaarstonden. Fraser onderging weliswaar een fikse metamorfose en droeg een pak dat een behoorlijk fysieke uitdaging was, maar geeft zijn personage zoveel menselijkheid en emotie mee dat het onmogelijk effectbejag genoemd kan worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (15)

The Whale Nieuwsberichten