Dit is waarom Brendan Fraser jarenlang het 'zwarte schaap' van Hollywood was

Dit is waarom Brendan Fraser jarenlang het 'zwarte schaap' van Hollywood was

Hoe de acteur een aantal ernstige tegenslagen kreeg te verwerken.

Brendan Fraser wist opnieuw de Hollywood-top te bereiken door op 54-jarige leeftijd een Oscar te winnen voor zijn rol in The Whale. Maar er was een lange tijd dat hij werd 'geboycot' door de filmindustrie vanwege een hartverscheurende reden.

Brendan Fraser was ooit een megaster in de jaren 90 en begin 00's met films als The Mummy en George Of The Jungle. Voor vele jaren was hij echter uit de schijnwerpers verdwenen, en niet uit eigen keuze.

De onthulling
In 2018 onthulde de acteur een aangrijpend verhaal over een traumatische gebeurtenis tijdens een Hollywood Foreign Press Association (HFPA) lunch. Hij beweerde dat hij seksueel werd misbruikt door de voormalig president van de HFPA Philip Berk.

De emotionele littekens die hierdoor werden achtergelaten leidden tot een periode van
ellende, depressie en isolement voor Fraser. Fraser beschreef hoe hij zich voelde als een verward kind dat zijn onschuld verloor.

Boycot
Ondanks de schriftelijke excuses die hij ontving, voelde hij zich toch buitengesloten door de HFPA en de Golden Globe Awards. Dit deed hem twijfelen of hij werd geboycot. Naast de gezondheidsproblemen die hij kreeg, moest hij ook een scheiding en het tragische verlies van zijn moeder verwerken.


Gelukkig wist de acteur ondanks alles een triomfantelijke terugkeer te maken naar de top met zijn aangrijpende rol als obese man in The Whale. Deze herfst is hij te zien in zijn volgende rol in Scorsese's misdaad-drama Killers of the Flower Moon.

NieuwsFilm

meest populair