Till (2022)

Hartverscheurend verhaal van een puber die wordt gelyncht en zijn moeder die strijdt regen racisme en voor rechtvaardigheid.
play

7,4 details

  • 130 Min
  • Drama
  • Biografie
  • Historisch
  • Verenigde Staten
130 Min Verenigde Staten

'Till' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Mamie Till Mobley's langdurige zoektocht naar gerechtigheid voor haar veertienjarige zoon, Emmett Till, die in 1955 op brute wijze gelyncht werd tijdens een familiebezoek in Mississippi. Mamies onaflaatbare strijd laat zien hoe de kracht van een moeder een beweging op gang zette, die de hele wereld schokte.

Regie
Chinonye Chukwu
Cast
Whoopi Goldberg, Haley Bennett, Frankie Faison, Sean Patrick Thomas, Danielle Deadwyler, Jalyn Hall, Njema Williams, Sean Michael Weber, Enoch King, Diallo Thompson, John Douglas Thompson, Jamie Renell, Tyrik Johnson, Keisha Tillis, Gem Marc Collins, Elizabeth Youman, Eric Whitten, Carol J. Mckenith.
Release
01.10.2022
Release NL
30.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Chinonye Chukwu | Scenario: Michael Reilly, Keith Beauchamp en Chinonye Chukwu | Cast: Danielle Deadwyler (Mamie Till-Mobley), Jalyn Hall (Emmette Till), Frankie Faison (John Carthan), Haley Bennett (Carolyn Bryant), Whoopi Goldberg (Alma Carthan), Sean Patrick Thomas (Gene Mobley), e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2022

Emmett 'Bobo' Till was een goedlachse en opgewekte jongen van veertien met een klein stottertje dat hij verhielp door te zingen. Hij woonde met zijn moeder in Chicago en vertrok in de zomer van 1955 naar familie in Money, Mississippi. Na een middag katoenplukken met zijn neven kocht Emmett wat snoep bij een kruidenierswinkeltje. Hij vergeleek de witte verkoopster met een filmactrice en floot haar nog even na. Enkele dagen later werd Emmett dood en zwaar verminkt gevonden bij een rivier.

Zolang racisme nog niet de wereld uit is blijft het helaas noodzakelijk om verhalen te vertellen zoals van de brute lynchpartij van Emmett Till. Naast de gebeurtenissen die ervoor zorgden dat de jongen een brute dood vond, handelt zijn biopic Till vooral over de onvoorstelbare kracht en ongekende moed van zijn moeder Mamie. De vrouw neemt al snel het heft in eigen handen en besluit de Amerikaanse samenleving op confronterende wijze kennis te laten maken met de gruwelen van rassenhaat.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Till Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.