Aangrijpende trailer 'Till' raakt je menselijke gevoelens

Aangrijpende trailer 'Till' raakt je menselijke gevoelens

En laat meteen zien wat dit allemaal teweegbrengt...

MGM heeft de tweede trailer voor Till in première gebracht, een film over het waargebeurde verhaal van Mamie Till-Mobley's (Danielle Deadwyler) strijd tegen onrecht na het overlijden van haar zoon Emmett Till (Jalyn Hall).

Het verhaal speelt zich af in het Mississippi van 1955. De 14-jarige Afro-Amerikaanse jongen Emmett Till wordt ontvoerd, gemarteld en gelyncht omdat hij een blanke vrouw zou hebben beledigd in een kruidenierswinkel.

Mamie Till-Mobley, zijn moeder, drong vervolgens aan op een openbare begrafenis met een open kist. Hiermee wilde ze de gruweldaden weergeven waarmee hij om het leven kwam.

Mamie Till-Mobley's strijd tegen onrecht
Ondanks dat de daders werden vrijgesproken door een volledig blanke jury bracht de actie veel teweeg over het gebrek aan burgerrechten voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap in Mississippi. Mamie Till-Mobley trok vervolgens door het hele land om haar verhaal te delen in haar strijd tegen racisme.

Op 14 oktober zal Till van regisseur Chinonye Chukwu in de bioscoop te zien zijn. Naast Danielle Deadwyler en Jalyn Hall spelen Whoopi Goldberg en Frankie Faison de hoofdrollen.NieuwsFilm

meest populair