Wil de Krokodil
Lyle, Lyle, Crocodile volgt braaf het patroon van Paddington en dat levert een zeer leuke familiefilm op.
play

5,9 details

  • 106 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

Nadat het gezin Primm naar New York verhuist, heeft hun jongste zoon Josh moeite om te wennen aan zijn nieuwe school en om vrienden te maken. Dat verandert allemaal als hij op de zolder van het huis waar ze nu wonen Wil ontdekt. Wil is een zingende krokodil die dol is op badderen, kaviaar en goede muziek. Al snel worden ze vrienden. Als Wil bedreigd wordt door boze buurman Mr. Grumps moet het gezin samenwerken met Wils charismatische eigenaar Hector P. Valenti. Samen laten ze iedereen zien dat je er soms onverwachts familie bij kunt krijgen en dat er niks mis is met een grote zingende krokodil die een nog grotere indruk maakt.

Alt titel
Lyle, Lyle, Crocodile
Regie
Josh Gordon
Will Speck
Cast
Sal Viscuso, Javier Bardem, Scoot McNairy, Constance Wu, Brett Gelman, Lindsey Moser, Winslow Fegley, Elijahawon Perrin, Shawn Mendes, Don DiPetta, Yussie Jupiter, Zeb Slone, Cora Maple Lindell, Chloe Camp, Joe Gulla, Mac Wells, Lyric Hurd, Rudie Bolton, Jason Kravits, Ego Nwodim, Marc Farley, Mary Neely, Joshua Vasquez, Ben Palacios, Adam Murray, Matthew Risch.
Release
07.10.2022
Release NL
07.12.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Josh Gordon en Will Speck | Scenario: Will Davies, Bernard Waber | Cast (stemmen): Shawn Mendes (Lyle), Javier Bardem (Hector P. Valenti), Constance Wu (Mrs. Primm), Scoot McNairy (Mr. Primm), Winslow Fegley (Josh Primm), Brett Gelman (Mr. Grumps), Ego Nwodim (Carol), Lyric Hurd (Trudy), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2022

Je zal je maar een hoedje schrikken wanneer je de deur van de badkamer opentrekt en een krokodil in je badkuip ziet zitten. Nog erger wordt de gruwel als je tot de ontdekking komt dat het knuffelachtige beest de stem van Shawn Mendes heeft, wat onmiddellijk de zwakke schakel van Lyle, Lyle, Crocodile blootlegt. Al kun je ook voor de Nederlandse versie gaan waarin Wil de Krokodil wordt ingesproken door Soy Kroon.

Het verhaal van Lyle, Lyle, Crocodile begint met Hector P. Valenti, een verloederde goochelaar die er niks van bakt waardoor de arme drommel keer op keer uit een theatergebouw wordt gegooid. Er zit niets anders op voor hem dan op zoek te gaan naar een act die hem de nodige bijval kan opleveren, en die vindt hij in een krokodilbaby die warempel kan zingen. De magiër denkt hiermee dat zijn broodje gebakken is, maar het arme dier heeft last van podiumvrees waardoor Valenti met de noorderzon vertrekt en hij de krokodil alleen in een huis achterlaat.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Wil de Krokodil Nieuwsberichten