Stand by Me

Stand by Me (1986)

For some, it's the last real taste of innocence, and the first real taste of life. But for everyone, it's the time that memories are made of.

Reviews (3)

Jolan

Avatar

Dit vindt ik echt een van de beste film ooit, staat iig hoog op me lijstje. Goeie verfilming van het boek, het verhaal stelt niet zoveel voor, maar dat wordt echt teniet gedaan door het acteer werk van die 4 jochies.

De prachtige shots en de muziek erachter uit de 50's maken het beeld compleet, perfecte sfeer. Doet me gelijk terug denken aan de tijd toen ik zo oud was, niet eens zolang geleden maar het brengt toch dingen terug die alweer ver in je achterhoofd zaten.

Die laaste zin is ook :W

Genoeg geluld gewoon kijken dus..

juso

Avatar

Hele mooie film over een jeugdvriendschap in de jaren vijftig. Gordon Lachance (Richard Dreyfuss) is een schrijver, die op een dag bericht krijgt van het overlijden van van een oude jeugdvriend van hem. Door middel van flashbacks worden we meegenomen naar het jaar 1959. Vier tieners gaan op zoek naar het lichaam van een vermiste tiener. Een van de vier jongens dacht namelijk te weten waar het lijk ongeveer moet liggen. Er is echter ook nog een groep van oudere tieners, met onder andere een hele jonge Kiefer Sutherland, die ook op zoek zijn naar het lichaam. Het viertal vrienden is echter vast van plan om het lichaam als eerste vinden, want dat kan hun misschien een hoop roem opleveren. Wie weet worden ze wel op de radio genoemd. De film concentreert zich vooral op de relaties tussen de vier jongens en al de ervaringen die ze op de reis meemaken, maakt de jongens allemaal een stuk volwassener. Alle jongens zetten een overtuigende rol neer, waardoor de film als geheel zeer mooi en realistisch overkomt. De helaas veel te vroeg overleden River Phoenix speelt echt een zeer sterke rol. Aanrader voor mensen die van dramafilms met sterk acteerwerk houden.

Zo'n mooie film had ik bijna nog nooit van m'n leven gezien. De vier vrienden hierin zijn echt geweldig. Het is precies of het verhaal echt is. Mijn mening is dus: goed en alleen maar...
Wie hem nog niet heeft gezien, shame on you! 8-)

jacq

Avatar

Een hele mooie ingetogen film. Over het "harde" leven van pubers die de volwassenheid tegemoet gaan. De jonge jongens spelen inderdaad heel goed. Al is het verhaal op zich wat dunnetjes, dat maakt dan niet zoveel uit. Zo zit er tussen de jongens precies allerlei karakters die proberen op HUN manier HUN problemen te overwinnen c.q. oplossen. Een lijk vinden lijkt spannend en daardoor uitdagend. Het is toch niet wat ze dachten.