The Lost King

The Lost King (2022)

Over de vondst van koning Richard III, verteld vanuit het perspectief van de vrouw die het werk deed en geen credit kreeg.
play

6,4 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
108 Min Verenigd Koninkrijk

The Lost King is het waargebeurde levensverhaal van een vrouw die weigerde om genegeerd te worden en ‘s lands grootste geschiedeniskenners bevocht, om hen zo te confronteren met hun visie op een van de meest controversiële Koningen van de Engelse geschiedenis.

Regie
Stephen Frears
Cast
Steve Coogan, Glenna Morrison, Sally Hawkins, Alison Peebles, Lewis Macleod, Harry Lloyd, Robert Jack, John-Paul Hurley, Shonagh Price, Helen Katamba, Jenny Douglas, Benjamin Scanlan, Adam Robb, Sarah MacGillivray, James Rottger, Jessica Hardwick, Bruce Fummey, David Ireland.
Release
09.09.2022
Release NL
17.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephen Frears | Scenario: Steve Coogan, Jeff Pope | Cast: Sally Hawkins (Philippa Langley), Steve Coogan (John Langley), Harry Lloyd (Pete/Richard III), Mark Addy (Richard Buckley), Lee Ingleby (Richard Taylor), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2022

Als je een film maakt gebaseerd op een boek dat beweert hoe de zaken daadwerkelijk in elkaar zitten maar andere betrokkenen zijn het daar niet mee eens, kun je maar beter melden dat het niet hét verhaal is, maar een verhaal. En dat doet The Lost King met de aankondiging dat het 'her story' is. Dat eenmaal vastgesteld kun je gerust achteroverleunen en genieten van een gebeurtenis die naar een einde leidt waar iedereen het over eens is.

The Lost King gaat over de vondst van het lichaam van koning Richard III in 2012. Dat is namelijk echt gebeurd, maar over hoe dat tot stand is gekomen verschillen de meningen. Deze film toont de kant van Philippa Langley. Wegens persoonlijke redenen voelt ze zich gemotiveerd om het beeld dat mensen hebben van deze historische figuur - een wrede, lelijke vent (mede dankzij een toneelstuk van Shakespeare) recht te zetten. Wat begint als een onderzoek verandert in een zoektocht naar zijn begraafplaats.

videotrailers & clips