Poker Face (2022)

Baggere pokerfilm verspeelt zijn matige hand.
play

4,8 details

  • 94 Min
  • Thriller
  • Actie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

De miljardair Jake nodigt zijn jeugdvrienden uit op zijn landgoed in Miami voor een partijtje poker. De relatie tussen de gastheer en zijn gasten is momenteel ietwat gespannen. Jake heeft voor hen wat in petto, maar moet van strategie veranderen wanneer een gevaarlijke inbreker zijn herenhuis viseert.

Regie
Russell Crowe
Cast
Russell Crowe, Liam Hemsworth, Elsa Pataky, RZA, Matt Nable, Jack Thompson, K Callan, Aden Young, Jacqueline McKenzie, Steve Bastoni, Benedict Hardie, Daniel MacPherson, Paul Tassone, Lynn Gilmartin, Dan Matteucci, Zack Grech, Addam Bramich, Molly Grace, Jemima Quinn, Zara Zoe, Oscar Mitchell, Brooke Satchwell, Lucy Lock.
Release
16.10.2022
Release NL
05.01.2023
Release DVD
18.05.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Russell Crowe | Scenario: Russell Crowe | Cast: Russel Crowe (Jake), Liam Hemsworth (Michael), RZA (Andrew), Aden Young (Alex), Steve Bastoni (Paul), Paul Tassone (Victor), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2022

Na The Water Diviner maakt Russell Crowe voor de tweede keer een uitstapje van acteur naar regisseur. Met Poker Face, dat volledig is geschoten in zijn thuisland Australië, doet hij een poging een spannende 'home invasion'-film te maken. De gerenommeerde acteur kruipt zelf in de huid van Jake Foley, de steenrijke eigenaar van een groot beveiligingsbedrijf die zijn vrienden uitnodigt voor een pokeravondje met hoge inzet.

Een crimineel die kunst uit Foleys huis wil stelen, komt de boel echter verstoren. In de aanloop naar deze inbraak probeert regisseur Crowe met een Hitchcockiaanse opbouw de spanning te laten stijgen. Helaas zet hij te veel op in een te korte tijd. Poker Face denkt met veel gebluf een heel eind te komen. De eerste helft is echter onnodig cryptisch over de motivaties van onduidelijke personages, waardoor coherentie ontbreekt. Als in de tweede helft vervolgens de clou wordt onthuld liggen meteen alle kaarten op tafel en is de meest fatsoenlijke reactie "is dat het?". Voor een film die de halve speelduur aan opbouw besteedt, is de twist bijzonder onbevredigend. Zelfs het onvermijdelijke grote eindgevecht heeft geen pay-off.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Poker Face Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Poker Face

acties