All That Breathes
Een kleine vogelkliniek in New Delhi staat onder druk, door een ongezond klimaat en een verdeelde maatschappij. Klinkt bekend?
play

7,7 details

  • 97 Min
  • Documentaire
  • Verenigd Koninkrijk
  • India
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigd Koninkrijk

Empathische natuurfilm over twee broers die roofvogels redden in New Delhi. Met veel wijsheid en humor tonen ze hoe al het leven, van schimmels tot de mens, met elkaar verweven is.

Regie
Shaunak Sen
Cast
Salik Rehman, Mohammad Saud, Nadeem Shehzad.
Release
21.01.2022
Release NL
17.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Shaunak Sen | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2022

New Delhi is een van de grootste metropolen ter wereld. Vele miljoenen mensen krioelen door deze eindeloze kluwen van straten, verkeer en industrie. Een opeenhoping van dit niveau brengt altijd de nodige problemen met zich mee. Voor mens en dier is de stad meer dan slechts een bodemloze put van kansen en mogelijkheden, het levert ook gevaar op. In All That Breathes verzorgen twee broers de roofvogels die uit de vervuilde stadslucht naar beneden vallen, terwijl de stad en haar inwoners voor de broers zelf ook niet altijd even vriendelijk zijn.

Het is voor de broers Saud en Nadeem een uit de hand gelopen tienerhobby. De wouw, een veelvoorkomende roofvogel in India, heeft ook New Delhi als vindplaats voor voedsel en problemen ontdekt. Dozenvol van deze roofvogels worden gewond de garagebox van Saud en Nadeem binnengebracht, waar zij ze met zelf aangeleerde kennis van dierengeneeskunde weer op de been krijgen. Dit charmante concept is helaas onhoudbaar en wordt van alle kanten bedreigd. Is het niet het toenemende aantal vogels dat hun hulp nodig heeft, dan zijn het wel de overstromingen en stroomstoringen die hun simpele kliniek in de stad blijven teisteren.

videotrailers & clips