Causeway

Causeway (2022)

6,7 details

  • 92 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Een Amerikaanse soldaat is gestationeerd in Afghanistan waar ze een ernstig hersenletsel oploopt. Ze wordt terug naar haar vaderland overgevlogen. Daar blijkt het moeilijk om zich aan het normale leven aan te passen.

Regie
Lila Neugebauer
Lila Neugebauer
Cast
Fred Weller, Neal Huff, Jayne Houdyshell, Linda Emond, Anh Huu Nguyen, Jennifer Lawrence, Stephen McKinley Henderson, Clyde Jones, Jaylen Moore, Sue-Lynn Ansari, Rebecca Chulew, Will Pullen, Donald Paul, Samuel H. Levine, Brian Tyree Henry, Russell Harvard, Dean Denton, Danny Wolohan, James Bane, Samuel Ali, Natalie Pilie, Sean Carvajal, Claire Ishi Ayetoro, Suzette Stuebben.
Release
10.09.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Lila Neugebauer | Scenario: Luke Goebel, Ottessa Moshfegh, Elizabeth Sanders | Cast: Jennifer Lawrence (Lyndsey), Brian Tyree Henry (James), Linda Emond (Gloria), Stephen McKinley Henderson (Dr. Lucas), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2022

Drama is een genre waarbij je niet snel denkt aan clichés, maar ze zijn er wel degelijk. Langzaam inzoomen terwijl iemand een integere monoloog houdt, met gestreste blik onder de douche staan, uit het raam staren, vingers die over voorwerpen strelen, en ga zo maar door. Ze worden nog steeds in overvloed gebruikt. Als ze werken is het prima, maar niet bij onhandig gebruik om het drama te ondersteunen. Gelukkig zijn er ook films die ze weten te vermijden, zoals het verfrissende Causeway.

Terwijl het Amerikaanse leger nog in Afghanistan zit, komt militair Lyndsey daarvan thuis omdat ze lichamelijk en mentaal letsel heeft opgelopen. Voor haar revalidatie keert ze terug naar haar ouderlijk huis zodat ze weer zo snel mogelijk het leger in kan, maar het herstel gaat trager dan gehoopt. In de tussentijd raakt ze bevriend met een automonteur in wie ze haar eigen trauma herkent, maar de beste man blijkt een betere spiegel dan ze had verwacht.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Causeway Nieuwsberichten