7,4 details

  • 104 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

Louis Armstrong was een Amerikaans jazztrompettist, zanger, acteur en entertainer. Hoewel zijn carrière begon in de jaren twintig, kennen zelfs huidige generaties hem nog van nummers als ?What a Wonderful World?, ?Hello Dolly? en ?It Takes Two to Tango?, die hij met zijn karakteristieke, rauwe stem vertolkte. Het verhaal van het leven van Armstrong wordt in deze documentaire verteld vanuit zijn eigen perspectief, geschetst aan de hand van nooit eerder gehoorde persoonlijke opnames en archiefbeelden. De film belicht kanten van Armstrong die tot nu toe slechts weinigen gezien hebben: het muzikale fenomeen, de burgerrechtenactivist en de wereldberoemde artiest.

Regie
Sacha Jenkins
Cast
Dick Cavett, Walter Cronkite, Louis Armstrong, Amiri Baraka, Steve Allen, Miles Davis, Lucille Armstrong, Count Basie, Barney Bigard, Jack Bradley, Ernie Anderson, Leonard Bernstein, Doc Cheatham, Chuck Cecil, Arthur Briggs, Danny Barker, Stanley Crouch, Al Cobette.
Release
28.09.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Sacha Jenkins | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2022

Louis Armstrong was een van de belangrijkste en grootste muzikanten van de twintigste eeuw. Louis Armstrong's Black & Blues gaat niet alleen over zijn muziek, maar ook vooral over Armstrong als cultureel icoon en zijn relatie tot de Amerikaanse Burgerrechtenbeweging. Daarbij wordt ruim gebruik gemaakt van zijn eigen opnames.

Niet zozeer filmbeelden, maar geluidsopnames. Armstrong had op latere leeftijd namelijk de hobby om gesprekken in zijn huis op band vast te leggen en dan later nog eens terug te luisteren als hij alleen was. Het archief aan banden dat daardoor ontstond, onthult een iets andere Armstrong dan degene die we kennen.