The Incredibles (2004)

Twice the hero he used to be

Reviews (2)

Moviespecialist

Avatar

Voor mij is en blijft Pixar de beste animatie films maken, maar wat ik zo erg vind is dat ik altijd een Pixar film nooit heb gezien...
Gisteren kreeg ik The Incredibles eindelijk binnen en heb ik hem met veel indruk bekeken.
Na de film te hebben gezien had ik weer een hele andere indruk van de beste films van Pixar:

1. Toy Story 3 (2010)
2. The Incredibles (2004)
3. Up (2009)
4. Ratatouille (2007)
5. Monsters & Co (2001)
6. Finding Nemo (2003)
7. Toy Story 2 (1999)
8. Monsters University (2013)
9. A Bug's Live (1998)
10.Toy Story (1995)
11. WALL-E (2008)
12.Cars (2006)
13.Cars 2 (2011)
14.Brave (2012)

Wat is The Incredibles een top film zeg, Wauw!!!!

8.0/10

jaime91

Avatar

Naast Ratatouille en klassiekers als Toy Story 1,2 en het fantastische deel 3 is dit mijn favoriete Pixar film! Sterker nog het is een van mijn favoriete superheldenfilms. De actie blaast je van je sokken,de effecten zijn ontzettend mooi en het verhaal is geniaal bedacht. Stel je voor je wordt gered door een superheld maar breekt daarbij wel een arm ben je die superheld dan dankbaar of niet? Natuurlijk hij/zij heeft immers je leven gered dus fuck die gebroken arm,dat is wat je ontzettend vaak ziet in superhero films alleen bij deze film niet. Hier wordt het juist omgedraaid,want wat als je zelfmoord wil plegen en net op dat moment gered wordt door zo een superheld? En daarbij ook nog iets breekt? Wat nou als je helemaal niet vraagt om gered te worden? Juist dat punt vind ik geniaal bedacht.

Maar niet alleen dat is geniaal,ook de overgang van een jonge gespierde Mr Incredible in de jaren 60,70 met dito oldschool kostuum doet heel erg denken aan die oude batman serie met Adam West als hij de strijd aangaat met Bomb Voyage (een Joker lookalike met bommen) totdat hij ineens omspringt naar het heden en je een dikke burgerlijke Mr.Incredible ziet in deze periode en de vijanden ineens geen klungelige simpele gasten meer zijn maar robots. Echt fantastisch om die overgang van oude superhero film naar nieuwe moderne actiefilm te zien die superheldenfilms vandaag de dag zijn. Ook de quotes van Mr.Incredible later in de film hierover zijn hilarisch. Toch vind ik dit niet het grappigste stuk,het leukste stukje vind ik en ik zal hem niet gaan spoilen met dat jongetje op die driewieler! BRIL-JANT! :W

Tot slot de voice cast. Wauw ook dat is fantastisch,Helen Hunt is top als Elastigirl maar vergeet Craig.T.Nelson niet als Mr.Incredible of wat te denken van Samuel L Jackson die ontzettend cool/koel is als Frozone. En wat ik heel verassend vond was dat Brad Bird zelf ook een aantal stemmetjes doet waarvan Edna Mode die iets weg heeft van een soort van mini Ushi (het typetje van Wendy Van Dijk) er 1 is. Heeeel apart ik had namelijk echt het idee dat Edna omdat zij een vrouw is ook door een vrouw gedaan werd. De reden dat hij overigens die stem gedaan heeft is omdat hij als enige haar accent voldoende beheerste.

Conclusie: The Incredibles mag zich met recht naast films als Toy Story scharen. Dit is wat een animatie/familie/actie/superheldenfilm moet zijn.Een echte Pixar klassieker! The Incredibles is Incredible!! T+)