Jonge makers delen met pakkend verhaal wat ze vinden wringen in de maatschappij. Samen te zien met Suni.
play

9,0 details

  • 32 Min
  • Documentaire
  • Korte film
  • Nederland
32 Min Nederland

In dit programma zien we een selectie van moedige films van aanstormende talenten, die thema’s die normaal gezegd verzwegen worden bespreekbaar maken.

Regie
Juliette Dominicus
Sven Peetoom
Cast
Mei Oele, Amara van Elst, Juliette Dominicus.
Release
01.03.2022
Release NL
24.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Juliette Dominicus, Sven Peetoom Cast: Juliette Dominicus, Mei Oele, Amara van Elst e.a. | Speelduur: 32 minuten | Jaar: 2022

Je ziet het weinig in Nederland: een 'double bill' van twee kortfilms. Jonge makers op de springplank van het leven vertellen wat voor hen wringt in de samenleving. Ze richten zich op verschillende maatschappelijke thema's en keren die op hun eigen manier binnenstebuiten. Indisch Zwijgen en Suni stellen prangende vragen om na te bespreken. Enigszins onduidelijk blijft waarom juist deze twee films bij elkaar zijn gezet.

In deze documentaire snijden drie kunstenaars met kleine, persoonlijke verhalen het zware thema van Indisch erfgoed in Nederland aan. Daarmee willen ze het Indisch zwijgen doorbreken: het fenomeen dat veel mensen met Indische roots niet tot nauwelijks in contact staan met hun herkomst in Nederlands-Indië. De drie jonge, vrouwelijke kunstenaars worstelen zelf met het verzwegen Indische verleden van hun familie, en weten met hun verschillende soorten kunstwerken uiting te geven aan dit gemis.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Indisch Zwijgen

acties