Suni (2022)

  • 30 Min
  • Korte film
  • Nederland
30 Min Nederland

Een dag voor een belangrijke auditie probeert Danaé, een jonge actrice, haar tekst te leren. Maar midden in de plakhitte raken haar concentratie en motivatie snel zoek. Bovendien lijkt iedereen in de stad betere plannen te hebben. Van huisfeestjes en terrashangen tot aan het bekijken van een EK-wedstrijd van het Nederlands elftal. Terwijl Danaé worstelt met de tekst en haar auditie nadert, dringt de broeierige stad zich steeds verder aan haar op.

Regie
Rosa Kreulen
Edward de Jong
Cast
Roeland Fernhout, Hein van der Heijden, Julien Croiset, Keanu Visscher, Stefan Capiello, Olcay Erbek, Anne Meijer, Isha Ferdinandus, Nick Renzo Garcia, Matthijs Janssen, Ziggy Knel, Edward de Jong, Louis van Rijt, Robert Vreeman, Rosa Kreulen.
Release
10.11.2022
Release NL
10.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Edward de Jong, Rosa Kreulen | Scenario: Edward de Jong, Rosa Kreulen | Cast: Rosa Kreulen (Danaé), Ziggy Knel (Sam), Isha Ferdinandus (Kiki), Keanu Visscher (Jesse), Roeland Vernhout (Roel) e.a. | Speelduur: 30 minuten | Jaar: 2022

Je ziet het weinig in Nederland: een 'double bill' van twee kortfilms. Jonge makers op de springplank van het leven vertellen wat voor hen wringt in de samenleving. Ze richten zich op verschillende maatschappelijke thema's en keren die op hun eigen manier binnenstebuiten. Suni en Indisch Zwijgen stellen prangende vragen om na te bespreken. Enigszins onduidelijk blijft waarom juist deze twee films bij elkaar zijn gezet.

Tijdens een zinderende zomer krijgt aspirant-actrice Danaé het niet voor elkaar de tekst voor een auditie in haar hoofd gestampt te krijgen. Het Amsterdamse leven van minuscule kamertjes, overdadig veel feesten en constante brakheid vraagt te veel van haar en haar dromen, maar er staat meer in de weg.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Suni

acties