Docu over huiselijk geweld, verziekte relaties en de uiterste uitweg, schuwt geen enkele vorm van controverse.
play
  • 84 Min
  • Documentaire
  • Nederland
84 Min Nederland

"Toen ik mijn moeder vertelde dat een jongen me had geslagen op het schoolplein, zei ze: 'Dat is omdat hij je leuk vindt'" Met die tekst, in zwarte letters op een felrood scherm, opent dit exposé over vrouwenmoord. De film toont drie vrouwen die een gewelddadige relatie overleefden door zelf moordenaar te worden. De Finse Laura, de Nederlandse Rachel en de Italiaanse Rosalba vertellen hoe, maar vooral ook waarom zij hun partners ombrachten. De een spreekt eloquent, de ander met horten en stoten, maar alle drie zijn ze openhartig.

Regie
Coco Schrijber
Release
13.11.2022
Release NL
24.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Coco Schrijber | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2022

In de liefde dromen we allemaal van een sprookjeseinde: "En ze leefden nog lang en gelukkig". Helaas is dit einde niet voor iedereen weggelegd. Voor sommigen wordt 'de ware' een ware nachtmerrie, drijft degene die ze onvoorwaardelijk steunen ze tot absolute wanhoop. Look What You Made Me Do laat juist hen aan het woord, ook wanneer ze daarin over de grens gingen, ver over de grens. In Look What You Made Me Do spreken vrouwen die uit pure wanhoop hun man vermoordden. Coco Schrijber hoort ze uit en geeft ze gelijk.

Voor de film zijn drie Europese vrouwen gevonden die een aantal dingen gemeen hebben. Allereerst en bovenal hebben ze alle drie het leven van hun man of vriend beëindigd. Alle drie zijn ze daarvoor opgepakt, berecht en veroordeeld. Van noodweer is geen sprake, juridisch althans niet. De drie weduwen - Fins, Italiaans en Nederlands - zijn er alle drie van overtuigd dat ze geen andere keus meer hadden, toen en nu. De tand des tijds heeft niet tot bezinning geleid; de daders beschrijven de moorden uitgebreid en gedetailleerd.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Look What You Made Me Do

acties