Ur spår

Ur spår (2022)

Deze Zweedse romkom skiet zich hopeloos vast in de soapclichés.

6,1 details

  • 108 Min
  • Komedie
  • Zweden
108 Min Zweden

In een vlaag van wanhoop probeert een alleenstaande moeder met haar (niet zo perfecte) perfectionistische broer de Vasaloppet te skiën.

Regie
Mårten Klingberg
Cast
Leif Andrée, Chatarina Larsson, Torkel Petersson, Sofia Zouagui, Anders Brink Madsen, Fredrik Hallgren, Martin Hendrikse, Tuva Børgedotter Larsen, Kelly Flogell, David Gunnarsson, Anna Hallgren, Mårten Klingberg, Matilda Källström, Lisa Lexfors, Helena Lissmatz, Kalle Moraeus, Anders Mårtensson, Peter Perski.
Release
28.01.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Mårten Klingberg | Scenario: Maria Karlsson | Cast: Fredrik Hallgren (Daniel), Katia Winter (Lisa), Rakel Wärmländer (Klara), Ulf Stenberg (Anders), e.a.| Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2022

Tradities zijn er meestal om gebroken te worden, maar van die verdomde kerstfilms zijn we nog lang niet af. Zoals ieder jaar doet Netflix ook nu weer zijn duit in het zakje door ons met een karrenvracht van dit soort titels op te zadelen, waarvan Ur Spår er een is. Van kerstballen of idiote kersttruien blijven we gelukkig gespaard in deze Zweedse feelgoodkomedie, maar voor de rest lijkt het allemaal veel te veel op een goedkope kunstkerstboom. Je merkt wel dat men de sfeer wil creëren, maar de inspanning strandt op een futloze poging.

Ur Spår begint nochtans zeer veelbelovend. Lisa is een gescheiden moeder die niet op een glaasje meer of minder kijkt. Dat drinken zorgt soms voor nare, maar voor de kijker best leuke gevolgen. Regisseur Mårten Klingberg wil het echter niet te zwartgallig maken en schept daarom hoop. De aan lager wal geraakte vrouw die de voogdij over haar kind dreigt te verliezen wil namelijk haar leven beteren door deel te nemen aan de jaarlijkse Wasaloop en daarmee bewijzen dat ze wel iets degelijks kan.

alle artikelen (1)

Ur spår Nieuwsberichten