Stutz (2022)

7,5 details

  • 96 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

Phil Stutz is een van 's werelds meest vooraanstaande psychiaters. Hij heeft in 40 jaar talloze patiënten geholpen, waaronder creatieve professionals en zakelijke leiders van wereldklasse, en onder hen veel therapiesceptici. Deze documentaire, geregisseerd door vriend en patiënt Jonah Hill, verkent het leven van Stutz en leidt de kijker door zijn kenmerkende visualisatie oefeningen. Als Hill met Stutz gaat zitten voor een onorthodoxe sessie die hun typische dokter-patiënt dynamiek omdraait, brengen ze de oefeningen tot leven in een humoristische, kwetsbare en uiteindelijk therapeutische ervaring.

Regie
Jonah Hill
Cast
Jonah Hill, Phil Stutz.
Release
14.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonah Hill | Cast: Jonah Hill, Phil Stutz, Sharon Lyn Chalkin, e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2022

Met Stutz verfilmt Jonah Hill zijn eigen traject bij een therapeut. Op papier lijkt dit idee garant te staan voor een hoop narcisme, maar de uitvoering blijkt opvallend eerlijk en integer. Hill poogt met het publiek maken van zijn privéperikelen de ideeën van zijn therapeut Phil Stutz bij de kijker te introduceren. Dat pakt goed uit: Stutz lijkt gemaakt voor de camera en weet op een speelse en vriendelijke manier zijn theorieën te presenteren.

Hill is ver gekomen sinds zijn doorbraak in Superbad. Toch heeft deze rol hem lang achtervolgd en werd hij nog jaren getypecast als het grappige dikkertje. Hollywood was hierin karakteristiek meedogenloos en ook in interviews en talkshows moest Hill het vaak ontgelden. Dit alles heeft hem op een zoektocht gebracht langs verschillende psychologen en therapeuten, maar hij is blijven hangen bij Stutz. De documentaire krijgt zo een enorm persoonlijk karakter, maar weet de wijsheden van Stutz altijd om te vormen naar algemene levenslessen die ook voor anderen toepasbaar zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Stutz Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Stutz

acties