Netflix heeft met deze topfilm weer een ware hit te pakken

De documentaire 'Stutz' van Hollywoodicoon Jonah Hill valt goed in de smaak.

Jeffrey Kouters 17 november 2022 22:30 in Algemeen
Netflix heeft met Stutz, een documentaire waarin The Wolf of Wall Street-acteur Jonah Hill zijn therapiesessies deelt, weer een ware hit te pakken. De film valt goed in de smaak bij critici.

Stutz is vernoemd naar Phil Stutz, de psychiater die Hill helpt. De Hollywoodster hoopt met dit intieme, doch humorvolle kijkje in zijn leven te laten zien dat ook celebrities het moeilijk kunnen hebben.

Stutz is duidelijk de ster van de film. Hij is ontzettend vriendelijk en ontfermt zich bijna als een soort vaderfiguur over zijn beroemde cliënt. Dit alles leidt tot een heel krachtig geheel.

Topscore
Op Rotten Tomatoes scoort Hills documentaire op het moment van schrijven de volle 100 procent, met een gemiddelde beoordeling van een 7.3. Daarbij moet wel gezegd worden dat er slechts negen recensies binnen zijn.

FilmTotaal-recensent Jip Strijbos is ook te spreken over Stutz. Hij geeft de Netflix-productie een keurige score van 3.5 ster. "Dit lange gesprek brengt vele leuke inzichten en levenslessen, maar de vorm had iets spannender gemogen", luidt zijn conclusie.Interesse in deze documentaire? Je kunt de film eventueel hier direct bekijken.

NieuwsFilm