De ongebruikelijke eerste helft van deze wraakthriller hint naar een betere film dan de tweede helft durft te zijn.
play

4,8 details

  • 101 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

Na een turbulent drugsverleden besluiten Shelby John (Jack Huston) en Ruby Red een nieuwe start te maken met de steun van Peter (John Malkovich). Het afkicken wordt hun moeilijk gemaakt door hun voormalige drugsdealer die uiteindelijk Ruby’s dood veroorzaakt. Shelby John treft zijn toekomstige vrouw dood aan en wil nog maar één ding: wraak. Gewapende met een spijkerpistool gaat hij alle verantwoordelijken in de drugsketen één voor één af. Sheriff Church (Robert De Niro) en rechercheur Zeppelin moeten een race tegen de klok houden om een einde te maken aan Shelby's burgerwacht voordat zijn gevecht met misdaadbaron Coyote (Quavo) de hele stad in een bloedbad verandert...

Regie
Randall Emmett
Cast
Robert De Niro, John Malkovich, Jack Huston, Dale Dickey, Noel Gugliemi, Tyler J. Olson, Winter Ave Zoli, Willa Fitzgerald, Swen Temmel, Jonny Orsini, Lindsay Pulsipher, Clay Wilcox, Katalina Viteri, Celeste Fianna, Julie Oliver-Touchstone, Meadow Williams, J. Oscar Simmons, Tierney Smith, Quavo, Sean Kael Williams, Miller Garfinkel, Max Walls.
Release
02.12.2022
Release NL
27.04.2023
Release DVD
06.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Randall Emmett | Scenario: Adam Taylor Barker, Chris Sivertson | Cast: Jack Huston (Shelby John), Robert De Niro (Sheriff Mike Church), Willa Fitzgerald (Ruby Red), Swen Temmel (Elvis Kincaid), John Malkovich (Peter), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2022

Savage Salvation onderschrijft maar weer eens het bekende citaat van Alfred Tennyson dat het beter is om te lief te hebben gehad en te hebben verloren dan nooit echt lief te hebben gehad. Dat komt enerzijds tot uiting in het plot van de film, anderzijds in hoe dat plot wordt gepresenteerd. Savage Salvation onthult zich namelijk halverwege als een wraakthriller, waarmee een interessantere film verloren gaat. Dat maakt het verlies van de hoofdpersoon echter wel goed invoelbaar. Onbedoeld weliswaar, maar toch.

Voor de ongeïnformeerde kijker die een minuut te laat de zaal is binnengestapt (en dus een overbodige proloog heeft gemist) zal die ommezwaai naar wraakthriller mogelijk als een verrassing komen. Tijdens zijn eerste helft is Savage Salvation namelijk een romantisch drama over een aan lagerwal geraakt jong koppel dat hun gezamenlijke leven weer op de rails poogt te krijgen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Savage Salvation Nieuwsberichten