Good Night Oppy

6,6 details

  • 105 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Good Night Oppy vertelt het waargebeurde inspirerende verhaal van Opportunity, een rover die naar Mars werd gestuurd voor een missie van 90 dagen, maar uiteindelijk 15 jaar zou overleven. De film volgt de baanbrekende reis van Opportunity op Mars en de opmerkelijke band tussen een robot en de mens op miljoenen kilometers afstand.

Regie
Ryan White
Cast
Angela Bassett.

Filmtotaal Recensie

Regie: Ryan White | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2022

Op een dag in november 2014 was er een gebeurtenis waar mensen wereldwijd over spraken. Iets bijzonders wat hun aandacht trok, iets wat ze nog nooit eerder hadden gezien. Het was het gespreksonderwerp van de dag: de fotoshoot van een realityster waarin ze met blote billen te zien was. Wat er de dag ervóór was gebeurd? NASA landde een ruimtesonde op een komeet terwijl die door de ruimte sjeesde. Uit het nieuws geduwd door een ordinaire bilspleet. Het is duidelijk waar de mensheid zijn prioriteiten legt. Voor degenen die snappen wat belangrijker is, is er Good Night Oppy.

Deze documentaire laat zien hoe de rover Opportunity tot stand is gekomen, succesvol op Mars landde en het daar ongekend veel langer uithield dan van tevoren werd verwacht. Maar voornamelijk worden de mensen achter dit project getoond, die niet slechts technisch maar ook emotioneel betrokken waren bij dit project. En de robot zelf.