Capturing the Killer Nurse

5,8 details

  • 94 Min
  • Documentaire
  • Misdaad
  • Verenigd Koninkrijk
94 Min Verenigd Koninkrijk

Charlie Cullen was een ervaren verpleger, vertrouwd en geliefd bij zijn collega's van het Somerset Medical Center in New Jersey. Hij was ook een van de meest productieve seriemoordenaars uit de geschiedenis, met een dodental dat mogelijk in de honderden loopt. Deze documentaire onthult het verwrongen verhaal achter Cullens verborgen reeks moorden. Met behulp van geluidsfragmenten van Cullen zelf en gesprekken met degenen die het dichtst bij de gebeurtenissen stonden - waaronder klokkenluider en collega-verpleegster Amy Loughren, de rechercheurs die de zaak oplosten, auteur Graeber en familieleden van de slachtoffers - laat de film zien hoe de waarheid aanvankelijk voor iedereen te schokkend was om te bevatten.

Regie
Tim Travers Hawkins
Cast
Charles Cullen, Donna Hargreaves, Lucille Gall, Bruce Ruck, Tim Braun, Danny Baldwin, Sharon Jones, Charles Graeber, Steven Marcus, Amy Loughren, Pat Medellin, Helen Dean, Larry Dean, Florian Gall, Dennis Miller, Vanessa Tyler, Lindsay Townley.
Release
11.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Tim Travers Hawkins | Scenario: Tim Travers Hawkins, Robin Ockleford | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2022

Zelf bekende verpleegkundige Charles Cullen dat hij direct en indirect verantwoordelijk was voor ten minsten negenentwintig moorden. Onderzoekers vermoeden dat het er weleens vierhonderd of zelfs meer kunnen zijn. Cullen hield gedurende vijftien jaar huis in negen ziekenhuizen en een verpleeghuis tot hij in 2003 tegen de lamp liep.

Zoals beroepsgenoten van Cullen zeggen in de documentaire Capturing the Killer Nurse zijn verplegers wel en ook niet aanwezig. De beroepsgroep is van fundamenteel belang voor de gezondheidszorg, maar wordt ook vaak voor lief genomen. Dit was wellicht de voornaamste reden dan niemand vraagtekens zetten bij de vele doden die vielen tijdens de diensten die Cullen draaide. Zorgzaamheid zit in de professie ingebakken, dus het kwam in niemands hoofd op dat een verpleegkundige zelf de hand in de dood van patiënten kon hebben.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Capturing the Killer Nurse Nieuwsberichten