Sr. (2022)

Interessante documentaire voor cinefielen toont tevens de intense liefde tussen vader en zoon.
play

7,3 details

  • 89 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

Documentaire over Robert Downey Sr., een onafhankelijke filmmaker die bekendheid verwierf als tegencultuuricoon van de jaren zestig en zeventig. De vader van acteur Robert Downey Jr. overleed in juli 2021 op 85-jarige leeftijd aan complicaties van Parkinson. Deze film, die in de loop van drie jaar is opgenomen, dient als een portret van het leven, de carrière en de laatste dagen van de filmmaker, wiens rebelse geest decennia van tegencultuurfilms voedde.

Regie
Chris Smith
Cast
Robert Downey Jr., Paul Thomas Anderson, Alan Arkin, Sean Hayes, Robert Downey Sr., Mezi Atwood, Norman Lear, Lawrence Wolf.
Release
02.09.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Chris Smith | Cast:Robert Downey Jr., Robert Downey Sr., Alan Arkin, Paul Thomas Anderson, e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2022

Door zijn rollen in Iron Man en Sherlock Holmes weet iedereen wel wie Robert Downey Jr. is, maar slechts weinig mensen hebben een idee wie zijn senior is. Samen met zoon Robert probeert documentairemaker Chris Smith, eerder verantwoordelijk voor het fantastische Jim & Andy: The Great Beyond, daar met Sr. verandering in te brengen en dat lukt.

Robert Downey Jr. en zijn vader waren op artistiek niveau al van jongs af aan twee handen op één buik, hoewel het contrast tussen beide carrières haast niet groter kan. Robert Downey Jr. is al geruime tijd een van de bestbetaalde Hollywoodacteurs, terwijl zijn vader na zijn eerste studiofilm in 1980 (de nogal dwaze komedie Up the Academy) een grondige afkeer van Hollywood kreeg en vliegensvlug Los Angeles inruilde voor zijn vertrouwde New York, om daar opnieuw experimentele films te gaan maken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Sr. Nieuwsberichten