The Offering

The Offering (2022)

Niet al te best maar wel ouderwets griezelen, en vooral schrikken om harde geluiden.
play

5,8 details

  • 93 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

In de hoop zich te verzoenen met zijn streng orthodox-joodse vader, keert Arthur na vijftien jaar samen met zijn zwangere vrouw terug naar huis. Hij heeft echter nog een geheime reden om zijn vader op te zoeken. Als in de kelder van het huis waar vader Saul het mortuarium van de gemeenschap runt een lijk wordt binnengebracht, blijkt daar een oude entiteit in te huizen. En deze kwaadaardige Abyzou - volgens de mythe verantwoordelijk voor miskramen en kindersterfte - blijkt sinistere plannen te hebben. De demon drijft iedereen tot het uiterste en zal ervoor zorgen dat sommigen meer verliezen dan hun alleen verstand.

Regie
Oliver Park
Cast
Allan Corduner, Paul Kaye, Velizar Binev, Nick Blood, Daniel Ben Zenou, Nathan Cooper, Emm Wiseman, Yonko Dimitrov, Sofia Weldon, Jonathan Yunger, Boyan Anev, Jodie Jacobs, Anton Trendafilov.
Release
23.09.2022
Release NL
08.12.2022
Release DVD
30.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Oliver Park | Scenario: Hank Hoffman | Cast: Nick Blood (Art), Emily Wiseman (Claire), Paul Kaye (Heimish), Allan Corduner (Saul), Boyan Anev (Abyzou), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2022

Je zou denken dat makers van horrorfilms bepaalde dingen nu wel onder de knie zouden hebben. Het creëren van dat moment waarop de kijker iets dieper wegzakt in de bioscoopstoel uit angst voor het aankomend schrikmoment. Toch zijn er nog steeds nieuwe films die hier op mikken maar het niet lukt. The Offering wel! Zoals zo vaak is het verder niet echt een boeiende film, maar wel leuk dat hij in deze opzet slaagt.

Art neemt zijn zwangere vriendin Claire mee naar zijn vader, die vanuit huis zijn begrafenisonderneming runt. Het is lang geleden, want vaderlief moest er niks van hebben dat zijn zoon het zoekt bij een niet-Joodse meid. Maar goed, de man lijkt milder te zijn geworden en alles lijkt vergeven. Helaas is er net een lijk afgeleverd waar een demon aan vast zit, die het ook nog eens heeft gemunt op kinderzielen. In de komende dagen zal het gezin heel wat meer moeten oplossen dan alleen familieproblemen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Offering Nieuwsberichten