The Saint

The Saint (1997)

Never reveal your name. Never turn your back. Never surrender your heart.

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Goede actiefilm met een goede Val Kilmer nog, hij zou later, en nu nog steeds eigenlijk, meer flops op zijn naam schrijven dan goede films.
Maar deze prent is dus nog eens een goede film van hem, maar ondanks dat The Saint destijds een succesvolle TV-serie was met Roger Moore in de hoofdrol, in deze film trouwens op het einde te horen als voice over, bleef het bij deze ene film voor Val Kilmer als de meesterdief.
Er is nooit een tweede film gekomen, ook niet met iemand anders in de rol van Simon Templar.
Maar zeg nooit, nooit.. het kan er altijd nog van komen.
Deze film kreeg destijds veel slechte kritieken ook wellicht de reden dat het bij deze ene film is gebleven, maar laat U dat niet afschrikken, het is helemaal geen slechte prent, en Elisabeth Shue ziet er ook leuk uit, dat is dan ook nog eens mooi meegenomen.

Steve Harwin

Avatar

Oei, wat wordt Val Kilmer hier veguisd.
Ik vind hem best een prima acteur. Dat zijn keuzes voor filmrollen niet altijd geweldig zijn is duidelijk, maar Batman Forever is niet mislukt door zijn prestaties. Vooral Top Secret, Thunderheart, the Doors en Heat staan me goed bij, maar ook in Red Planet (die weer veel beter is dan het bekendere en bespottelijk slechte 'mission to Mars') speelt hij goed.

Ontopic: deze film is een aardig niemendalletje. Als er niets beters op tv is en/of je kent hem nog niet, dan kun je je er best mee vermaken.