Les Cinq Diables
Intrigerend uitgangspunt van een meisje met een exceptioneel reukvermogen blijft onbevredigend mysterieus.
play

6,7 details

  • 103 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Frankrijk
103 Min Frankrijk

Vicky, een eigenzinnig meisje dat veel wordt gepest op school, heeft een magisch talent: ze heeft een buitengewoon reukvermogen en kan niet alleen elke geur die ze ruikt herkennen, maar ook reproduceren. Haar kamer staat vol glazen potjes waarin ze haar geurenverzameling bewaart. Het meest trots is ze op de potjes waarin ze, in het geheim, de geur van haar moeder Joanne (Adèle Exarchopoulos) heeft opgeslagen. Vicky is idolaat van Joanne, en vindt het lastig dat ze haar met anderen, zoals haar vader, moet delen. Dat wordt nog erger wanneer haar vaders zus Julia na jaren afwezigheid ineens opduikt. Ook voor Julia creëert Vicky een geur, één die zo sterk is dat hij Vicky meevoert naar magische herinneringen die licht werpen op de geheimen van haar dorp, haar gezin en haar eigen bestaan..

Alt titel
The Five Devils
Regie
Léa Mysius
Cast
Patrick Bouchitey, Adèle Exarchopoulos, Daphne Patakia, Noée Abita, Antonia Buresi, Swala Emati, Sally Dramé, Moustapha Mbengue, Hugo Dillon, Charlotte Bon Bornier, Alain Guillot, Stéphanie Lhorset, Inès Helouin, Merwan Rim, Habib Rharbaoui, Jade Kleine, Julien Reneaut, Clara Borne.
Budget
$ 3.370.000
Release
23.05.2022
Release NL
05.01.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Léa Mysius | Scenario:Léa Mysius en Paul Guilhaume | Cast: Adèle Exarchopoulos (Joanne), Sally Dramé (Vicky), Swala Emati (Julia), Moustapha Mbengue (Jimmy), Patrick Bouchitey (vader van Joanne), Daphne Patakia (Nadine), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2022

Na haar speelfilmdebuut Ava uit 2017 komt scenarioschrijver en regisseur Léa Mysius met een nieuw drama. Het mysterieuze Les Cinq Diables vertelt het verhaal van een meisje met een bijzonder reukvermogen, waarmee ze niet alleen haar moeder de stuipen op het lijf jaagt, maar ook haar verleden kan achterhalen. Een origineel en intrigerend concept, maar de uitwerking laat nogal wat te wensen over.

Les Cinq Diables gaat niet over vijf duiveltjes, het is slechts de bijzondere naam van het sportcomplex waar Joanne als badjuf werkt. Af en toe "niet rennen" schreeuwen en een groepje dames op leeftijd enthousiasmeren tijdens een aquarobicsles, echt gelukkig lijkt ze er niet van te worden. Desondanks bewondert haar dochter Vicky haar enorm. Ze kijkt letterlijk tegen haar moeder op.

videotrailers & clips