Özel Ders

Özel Ders (2022)

4,8 details

  • 89 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Turkije
89 Min Turkije

Azra doet zich voor als privélerares, maar helpt leerlingen stiekem hun persoonlijke doelen in het leven en de liefde te bereiken. Dit gaat helaas niet zonder hindernissen. Haar knappe nieuwe buurman doet haar de waarheid vergeten die zij kende.

Alt titel
Private Lesson
Regie
Kivanc Baruonu
Cast
Hatice Aslan, Hülya Gülsen Irmak, Murat Karasu, Bensu Soral, Helin Kandemir, Halit Özgür Sari, Deniz Altan, Elif Ceren Balikçi, Rami Narin, Esengül Yilmaz Senalp.
Release
16.12.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Kivanç Baruönü | Scenario: Murat Disli, Yasemin Erturan | Cast: Bensu Soral (Azra), Halit Özgür Sari (Burak), Helin Kandemir (Hande), Rami Narin (Utku), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2022

Tegen de ouders van tienermeiden zegt privédocente Azra dat ze privéles ('özel ders') in bijvoorbeeld dramaturgie geeft, maar in werkelijkheid helpt ze jongeren met het opbouwen van een reputatie of het daten van jongens. Tienermeisje Hande heeft haar zinnen gezet op de onbereikbare Utku en dringt zich aldus bij Azra op voor haar hulp. Als Azra zelf een knappe nieuwe bovenbuurman krijgt, lijk je alle ingrediënten te hebben voor een clichématige romkom. Maar Özel Ders stijgt boven zijn genregenoten uit vanwege het strakke script, geestige personages en verrassende cinematografie.

Özel Ders is een film die maar net de anderhalf uur aantikt, maar waarin toch heel veel gebeurt. Dit komt vooral door het excellent geschreven script, waarin niets te veel wordt gezegd. Zo komt bijvoorbeeld elke zin van het gesprek dat Hande in de toiletten afluistert later terug wanneer Hande Azra chanteert voor haar hulp. Ook wordt de nieuwsgierige onderbuurvrouw in de eerste akte een paar keer genoemd als terugkomende grap, maar verschijnt ze aan het einde van de tweede akte opeens als reddende engel die wat broodnodige wijsheid in de hoofden van de hoofdpersonages stopt.

videotrailers & clips