Who Killed Santa? A Murderville Murder Mystery
Maya Rudolph maakt er een vrolijke Kerst van terwijl Jason Bateman er een zware kluif aan heeft.
play

6,4 details

  • 52 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Mystery
  • Verenigde Staten
52 Min Verenigde Staten

enior Detective Terry Seattle is terug en deze keer is de zaak kritiek. Samen met zijn twee beroemde gaststerren, Jason Bateman en Maya Rudolph, is hij op een missie om uit te zoeken... wie de Kerstman heeft vermoord. Maar hier is het addertje onder het gras: Jason Bateman en Maya Rudolph krijgen het script niet. Ze hebben geen idee wat er met hen gaat gebeuren. Samen, met Terry Seattle (en vele verrassingen), zullen ze hun weg door de zaak moeten improviseren... maar het is aan hen beiden om de moordenaar te benoemen.

Regie
Laura Murphy
Cast
Will Arnett, Jason Bateman, Pete Davidson, Maya Rudolph, Sean Hayes, Haneefah Wood, Lilan Bowden, Kurt Braunohler, Dennice Cisneros, Eliza Coupe, Jessica Elaina Eason, Alex Jayne Go, Liam Martinez, Tawny Newsome, Courtney Parchman, Steven Zirnkilton, Marco Vazzano, Marshawn Lynch.
Release
15.12.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Laura Murphy | Scenario: Owen Burke, Marina Cockenberg, Krister Johnson, Kerry O'Neill | Cast: Will Arnett (Detective Terry Seattle), Jason Bateman (Jason Bateman), Pete Davidson (Pete Davidson), Maya Rudolph (Maya Rudolph), Sean Hayes (John 'Johnny' Blaze), e.a. | Speelduur: 52 minuten | Jaar: 2022

De Amerikaanse improvisatie-serie Murderville is vermakelijk, met Will Arnett en veel bekende gastoptredens. Maar een Kerstspecial van ruim vijftig minuten is misschien iets teveel van het goede. Komedie-giganten Maya Rudolph en Jason Bateman moeten er als de gasten iets bijzonders van maken. Helaas is de praktijk net te geforceerd en laat weinig ruimte voor echte improvisatie. Vooral voor Rudolph, die als enige zichtbaar plezier heeft, had er meer ingezeten.

Het concept is erg leuk: In Murderville moeten acteur Will Arnett en een wisselende gastacteur een moord oplossen. De gast, meestal een beroemdheid, heeft geen idee wat er gaat gebeuren en moet zich een weg naar de waarheid improviseren. Het unieke resultaat werkt goed voor een aflevering van een half uur. Dit concept langer uitrekken is wat vermoeiend, maar toch zijn er voor de Kerstspecial maar liefst twee beroemde gasten uitgerukt. De acteurs krijgen geen script en hoeven dus alleen maar op te komen dagen: ideaal om nog even tussendoor te doen tijdens de drukke feestdagen.

videotrailers & clips