Noise

Noise (2022)

6,7 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Argentinië
  • Mexico
105 Min Argentinië

Julia is op zoek naar haar 20-jarige dochter Ger, die negen maanden eerder verdween. De autoriteiten helpen niet en suggereren zelfs dat er te veel fouten zijn gemaakt in het oorspronkelijke onderzoek om te blijven zoeken. Journaliste Abril besluit Julia te helpen. Het volgen van aanwijzingen wordt gevaarlijk als iemand hen waarschuwt dat ze te dichtbij komen en daardoor belangrijke mensen boos maken. Soortgelijke vermissingszaken vinden plaats in Mexico, waar drugsbaronnen en andere criminelen vermoedelijk samenspannen met overheidsfunctionarissen en doofpotaffaires rijkelijk tieren. Julia wordt wijsgemaakt dat Ger misschien is ontvoerd en verkocht als seksslavin, wat haar hoop geeft dat ze kan worden gered.

Regie
Natalia Beristain
Cast
Teresa Ruiz, Julieta Egurrola, Erick Israel Consuelo, Arturo Beristáin, Alphonso Escobedo, Mariana Giménez, Mauricio Calderon Mora, Adrian Vazquez.
Release
01.09.2022

Filmtotaal Recensie

Sinds de Mexicaanse drugsoorlog zijn er ruim 90.000 mensen vermist geraakt. Een hallucinant cijfer waarbij de slachtoffers vaak niet meer dan een gerechtelijk dossier zijn geworden. Dit schrijnend onderwerp werd twee jaar geleden al door de Vlaams-Roemeense cineaste Teodora Ana Mihai belicht in het vrij briljante La Civil, en nu is er Ruido van Natalia Beristain.

Het siert Netflix dat ze dit soort films distribueren, zeker omdat Ruido door zijn als echte filmhuisfilm allesbehalve toegankelijk is voor het grote publiek. Toch blijft dit drama te veel hangen in de middelmaat en oogt het allemaal veel te veel als een afstudeerproject. Ondanks dat regisseur Natalia Beristain reeds de nodige camera-ervaring in de televisiewereld heeft.

Julia is al negen maanden op zoek naar haar vermiste dochter Gertrudius. De Mexicaanse justitie maakt er een zooitje van. Niet alleen worden steeds maar dezelfde vragen gesteld die tot niets leiden, ook het feit dat er in negen maanden al drie verschillende openbare aanklagers haar zaak in behandeling hebben genomen werkt allesbehalve motiverend.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Noise Nieuwsberichten