Sharper

Sharper (2023)

Creatief vormgegeven thriller over leugenaars is zeer goed, en dat is niet gelogen!
play

6,4 details

  • 116 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

De oplichtster Madeline houdt zich op tussen de rijke elite in Manhattan. Ook de jongere Max is een sluwe zwendelaar die de meest complexe opdrachten tot een goed einde brengt waarna hij met een grote som geld ervandoor gaat. Hij richt zijn pijlen op een nieuw project.

Regie
Benjamin Caron
Cast
John Lithgow, Julianne Moore, Doris McCarthy, Blaise Corrigan, Sebastian Stan, Hannah Dunne, Justice Smith, Giullian Yao Gioiello, Quincy Dunn-Baker, Phillip Johnson Richardson, Tom White, Kerry Flanagan, Briana Middleton, Patrick Cooley, Tracey Ilgner, Samara Joy, Paul Sikivie, Sullivan Joseph Fortner Jr..
Release
17.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Benjamin Caron | Scenario: Brian Gatewood, Alessandro Tanaka | Cast: Justice Smith (Tom), Briana Middleton (Sandra), Sebastian Stan (Max), Julianne Moore (Madeline), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2023

Sharper volgt een aantal mensen dat grote sommen geld steelt, door zich voor te doen als iemand anders om zo in de levens van hun slachtoffers te kunnen kruipen. De meesterleugenaars liegen echter ook tegen elkaar, waardoor iedereen elkaar bedriegt. Dit gegeven wordt op een creatieve manier uitgerold en blijft daardoor de volle twee uur interessant.

Sharper doet qua structuur aan Memento denken, maar dan met personages in plaats van tijd. In Nolans film komt na elke scène de scène die chronologisch ervoor hoorde, zodat de film als het ware van het einde naar het begin afspeelt. In Sharper volg je tijdens het eerste segment de mislukte Tom, die de liefde van zijn leven vindt in Sandra. Nadat Sandra er met het geld van Toms vader vandoor is gegaan, vervolgt het volgende segment met het achtergrondverhaal van Sandra en wie ze werkelijk is. Sandra ontmoet in haar segment de mysterieuze Max, waar het volgende segment dan weer over gaat, enzovoort.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Sharper Nieuwsberichten