Julianne Moore gaat met de nieuwe film 'Sharper' volledig tegen haar eigen principes in

De actrice is geen fan van vuurwapens

Matthijs Bouman 6 februari 2023 11:17 in Algemeen
Oscarwinnares Julianne Moore zoekt met haar nieuwste film Sharper de grenzen van haar eigen principes op. De actrice is een bekend anti-wapenactivist, echter pakt ze voor deze film voor het eerst in 15 jaar tijd een wapen op.

Julianne Moore (Still Alice, Hannibal) is een voorvechter van het zogenoemde 'Gun Control', ofwel een beleid waarin er strikt wordt gehandhaafd op het wapengebruik en -verkoop van wapens. Massaschietpartijen zijn tot op de dag van vandaag een probleem in de States.

Als teken van protest accepteert Julianne Moore geen rollen waarbij zij een wapen moet dragen, laat staan afvuren. De laatste keer dat de actrice een wapen droeg op het grote scherm was in 2007 met de thriller Next.

Sharper
De actrice maakt voor Sharper een uitzondering. De keuze om tegen haar eigen principes in te gaan lijkt op het eerste oog volstrekt onbegrijpelijk, echter schuilt er toch een vorm van activisme in haar keuze.

In Sharper gaat namelijk alles fout vanaf het moment dat Julianne Moore's personage een wapen oppakt en gebruikt. De boodschap hierachter is vanzelfsprekend dat er niks goeds komt van het gebruik van vuurwapens.

Hollywood
In een interview met de Times vraagt een journalist aan Moore of het rechtvaardig is om als acteur te demonstreren tegen vuurwapens, gezien het grote gebruik ervan in Hollywood-producties.

De actrice geeft aan geen fan te zijn van gewelddadige films maar dat de entertainmentindustrie niet als zondebok gebruikt moet worden.

"Mensen geven vaak de entertainmentindustrie de schuld, maar de halve wereld teert op de entertainmentindustrie van Amerika. Het probleem zit hem in de toegankelijkheid van wapens in de US.", aldus Moore.

De thriller Sharper komt op 17 februari uit op AppleTV+. Naast Julianne Moore zijn er rollen weggelegd voor John Lithgow en Justice Smith. Bekijk de trailer hieronder:NieuwsFilm

meest populair