L'Innocent (2022)

Het bewijs dat feelgoodfilms ook meeslepend kunnen zijn.
play

6,9 details

  • 99 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
99 Min Frankrijk

Als Abel (Garrel) ontdekt dat zijn moeder wil trouwen met een bajesklant, kost het hem moeite om deze Michel te vertrouwen. Maar het geluk van zijn moeder gaat boven alles. Samen met zijn beste vriendin Clémence (Merlant) houdt hij de boel in de gaten. Dan blijkt onverwacht dat zijn nieuwe stiefvader niet alleen Abel maar ook Clémence een heel nieuw perspectief kan bieden. Abel leert een heel andere kant van zichzelf kennen...

Alt titel
The Innocent
Regie
Louis Garrel
Cast
Louis Garrel, Roschdy Zem, Noémie Merlant, Anouk Grinberg, Jean-Claude Bolle-Reddat, Véronique Kapoyan, Léa Wiazemsky, Manda Touré, Jean-Claude Pautot, Sylvain Longo, Zorah Ait Maten, Jean-Mickaël Bricard, Romain Blachier, Joséphine Caraballo, Franck Gonzales, Yanisse Kebbab, Olga Amelchenko, Florent Masarin.
Budget
$ 4.000.000
Release NL
02.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Louis Garrel | Scenario: Louis Garrel, Tanguy Viel | Cast: Louis Garrel (Abel Lefranc), Noémie Merlant (Clémence Genièvre), Anouk Grinberg (Sylvie Lefranc), Roschdy Zem (Michel Ferrand), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2022

Geïnspireerd door zijn moeders huwelijk in de gevangenis brengt Frans acteur en regisseur Louis Garrel een verrassende mix van komisch drama en feelgoodactie. Garrel speelt de zoon van een moeder die met een gevangene trouwt. Zijn wantrouwende perspectief op het huwelijk vormt de belangrijkste lijn van het verhaal, maar er duiken ook compleet andere invalshoeken op.

Abel vertrouwt zijn nieuwe stiefvader Michel niet en komt vast te zitten tussen gevoelens van achterdocht en zijn wil om de relatie met zijn moeder goed te houden. Samen met zijn beste vriendin Clémence bespioneert hij zijn moeders mysterieuze echtgenoot. De twee ontdekken een andere kant van Michel, maar daar blijft het niet bij. Ze komen in aanraking met delen van zichzelf waar ze het bestaan niet van afwisten.

videotrailers & clips