Bono & The Edge: A Sort of Homecoming with Dave Letterman
Ondanks ontmoedigende titel een fantastische documentaire.
play

7,1 details

  • Documentaire
  • Muziek
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Bono en The Edge van U2 keren met David Letterman terug naar Dublin en blikken terug op de reis die ze aflegden als musici en als vrienden. Deze special bevat nog nooit eerder vertoond materiaal en interviews waarin uitgebreid gesproken wordt over het proces achter de totstandkoming van hun nummers en de inspiratie achter hun grootste hits. Met deze documentaire schetst regisseur Morgan Neville het verhaal van een van de meest bijzondere vriendschappen uit de geschiedenis van de rock and roll."

Regie
Morgan Neville
Cast
David Letterman, Bono, The Edge.
Release
17.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Morgan Neville | Cast: Bono, The Edge, Glen Hansard, David Letterman e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2023

Televisiepresentator Dave Letterman is op bezoek in Dublin om uit te vinden wat de invloed is van Ierland op de populaire band U2 en vice versa. Deze invalshoek zet het verhaal van U2 in een nieuw, historisch daglicht. De sublieme uitvoering van dit goede idee maakt van Bono & The Edge: A Sort of Homecoming, with Dave Letterman een fantastische documentaire.

De documentaire is opgedeeld in drie onderdelen, die elkaar steeds afwisselen. Interviews over de band met onder andere het tweetal bandleden zelf, een vriend van U2 en een paar journalisten, worden afgewisseld met optredens van Bono en The Edge uit een eenmalig optreden in Dublin waarbij ze hun bekendste liedjes opnieuw opvoeren (al dan niet een beetje aangepast) en tenslotte korte scènes waarin Letterman bekende plekken in Dublin bezoekt en 'gewone' Ierse mensen spreekt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Bono & The Edge: A Sort of Homecoming with Dave Letterman Nieuwsberichten