The Strays (2023)

Een vrouw wordt door de filmmaker veroordeeld voor iets waar mannen vaak mee wegkomen.
play

5,2 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
100 Min Verenigd Koninkrijk

Neve is de adjunct-directeur van een privéschool. Ze heeft een goed leven en woont met haar man Ian en tienerkinderen Sebastian en Mary in een mooi huis in een idyllisch plattelandsstadje. Maar haar zorgvuldig opgebouwde leven in de hogere middenklasse begint te ontrafelen met de komst van twee schimmige figuren uit haar verleden, Abigail en Marvin.

Regie
Nathaniel Martello-White
Cast
Alfredo Tavares, Justin Salinger, Ashley Madekwe, Caroline Martin, Rob Jarvis, Michael Warburton, Rosie Akerman, Jorden Myrie, Maria Almeida, Bukky Bakray, Samuel Paul Small, Vanessa Bailey, Ruby Lethbridge, Tom Andrews, George Greenland, Jordan Bailey, Izzy Billingham.
Release
22.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Nathaniel Martello-White | Scenario: Nathaniel Martello-White | Cast: Ashley Madekwe (Neve), Jorden Myrie (Marvin), Justin Salinger (Ian), Maria Almeida (Mary), Samuel Paul Small (Sebastian), Bukky Bakray (Abigail), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2023

Er zijn ontzettend veel dingen die mannen kunnen flikken en wegkomen met milde kritiek, maar wanneer een vrouw precies hetzelfde doet is de wereld te klein. Dat is oneerlijk, en vaak maken vrouwen het zich onderling ook niet makkelijker. The Strays gaat over zo'n onderwerp en ook al kaart het hoofdpersonage aan dat mannen dit ook voortdurend doen, wanneer zij dit doet wordt dat als onacceptabel gebracht. Een waardeloos oordeel.

Neve woont met haar man en twee tieners in een rijke Britse wijk, en heeft een goede baan op een dure privéschool. Op een dag verschijnt er een jongeman wiens aanwezigheid Neve zwaar ongemakkelijk maakt, want ze kent hem. The Strays opent met een scène in een flatgebouw waarin Neve aan de telefoon zegt dat ze het beu is om als zwarte vrouw steeds het onderspit te delven. Dus heeft ze geprobeerd dat in haar verleden achter te laten. Maar nu lijkt dat verleden haar weer gevonden te hebben.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Strays Nieuwsberichten