Scoop

Scoop (2024)

Het is altijd een goed moment om over Epstein en alle zaken daaromtrent te praten.

6,4 details

  • 102 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
102 Min Verenigd Koninkrijk

In 2014 wordt de Britse prins Andrew beschuldigd van verkrachting door Virginia Giuffre. Om zijn onschuld te bewijzen, neemt de prins vijf jaar later vrijwillig plaats voor de camera's van BBC's 'Newsnight'. Journalist Emily Maitlis gaat daaropvolgend met hem in gesprek over zijn vriendschap met de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein. In plaats van zijn naam te zuiveren, brengt de prins zichzelf alleen maar dieper in de nesten.

Regie
Philip Martin
Cast
Keeley Hawes, Rufus Sewell, Gillian Anderson, Billie Piper, Romola Garai, Aoife Hinds, Richard Goulding, Tim Bentinck, Gavin Spokes, Paul Popplewell, Raffaello Degruttola, Alice Bailey Johnson, Atul Sharma, Dywayne Thomas, Ty Hurley, Jordan Kouamé, Theresa Godly, Nigel Finnissy.
Release
05.04.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Philip Martin | Scenario: Geoff Bussetil, Peter Moffat| Cast: Billie Piper (Sam McAlister), Rufus Sewell (prins Andrew), Gillian Anderson (Emily Maitlis), Keeley Hawes (Amanda Thirsk), Connor Swindells (Jae Donnelly), Kate Fleetwood (Annette Witheridge)| Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2024

Koningshuizen: je kunt niet me ze, maar ook niet... oh wacht, de wereld kan eigenlijk prima zonder ze. Zeker als er zulke onverkwikkelijke praktijken aan het licht komen als die van de Engelse 'Party Prince' Andrew en zijn vriendschap met de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein. Het BBC-programma Newsnight wist Andrew in 2019 te strikken voor een exclusief interview: het was de eerste en enige keer dat hij zich publiekelijk over de zaken uitliet. Scoop laat de aanloop en afloop van dit beruchte interview zien door te focussen op de betrokkenen bij de BBC, de koninklijke persvoorlichting en op de prins zelf.

Deze gedramatiseerde versie van de gebeurtenissen is gebaseerd op het boek Scoops, geschreven door voormalig BBC-journalist Samantha McAlister, die zichzelf een grote rol toedicht in de totstandkoming van het interview en ook het hoofdpersonage van de film is. We zien Sams journalistieke gedrevenheid, overleg met contactpersonen van het koninklijk huis en vangen ook glimpen van haar privéleven op en de impact die haar werk daarop heeft.