Inu-oh (2021)

Heden en verleden mengen tot een psychedelische animatiefilm en musical over trouw blijven aan jezelf in feodaal Japan.
play

7,3 details

  • 98 Min
  • Animatie
  • Drama
  • Fantasy
  • Japan
  • China

Inu-oh wordt geboren met een uniek uiterlijk. De mensen om hem heen zijn hierdoor zo ontzet, dat ze elke centimeter van zijn lichaam bedekken met kleding, zelfs zijn gezicht wordt verborgen achter een masker. Op een dag ontmoet hij een jonge blinde biwa speler genaamd Tomona. Terwijl Tomona een intrigerend lied over het verwarde lot speelt, ontdekt Inu-oh dat hij over een ongelooflijk dansvermogen beschikt. Ze worden onafscheidelijk als vrienden en zakenpartners, waarbij zij hun creatieve gaven gebruiken om te overleven aan de randen van de maatschappij...

Alt titel
King Dog
Regie
Masaaki Yuasa
Cast
Yutaka Matsushige, Mirai Moriyama, Tasuku Emoto, Jason Marnocha, Keythe Farley, Kenjirô Tsuda, Max Lamberg, Anjali Kunapaneni, Avu-chan, Carter Young, Joshua Waters, Sena Bryer, Cory Yee, Holden Thomas, Jonathan Leon.
Release
09.09.2021
Release NL
16.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Masaaki Yuasa | Scenario: Akiko Nogi | Cast (stemmen): Avu-chan (Inu-Oh), Mirai Moriyama (Tomona), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2021

De begindagen van het no-spel in veertiende-eeuws Japan zetten animatiefilm en musical Inu-Oh in beweging. Dat de prioriteit niet bij historische nauwkeurigheid ligt, blijkt vooral uit de glamrock-optredens van de blinde luitspeler Tomona en danser Inu-Oh. Zodra ze samen de verhalen van vergeten rondzwervende geesten bezingen, vergaren ze zowel roem als de argwaan van de shogun. Daarvóór zwierf Tomona rond op zoek naar de reden van zijn blindheid, vergezeld door zijn overleden vader. Inu-Oh gaat gebukt onder een vloek die hem misvormt tot een monster gehuld in een no-masker.

Hij start nog als een schattig monster uit een Ghibli-film. Zijn capriolen met een meterslange arm en het spieden naar de mensen vanachter zijn masker maken hem tot een amusante metgezel van Tomona. Des te meer het duo Hedwig and the Angry Inch transporteert naar feodaal Japan maakt het vervloekte wezen plaats voor een flamboyanter verschijning. Ondertussen deinen massa's landarbeiders mee op de gitaarsolo's alsof het Woodstock betreft. Er valt zelfs een breakdanser te ontdekken in het publiek. Zo husselt de ervaren animator Masaaki Yuasa een breed scala aan anachronistische invloeden door elkaar.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Inu-oh

acties