Polder (2023)

Intiem psychologisch drama over een dierenactivist die het leven van een varkensboer zuur maakt.
play

7,0 details

  • 85 Min
  • Thriller
  • Nederland
85 Min Nederland

Varkensboer Ronald draagt de zorg voor zijn dochtertje en de boerderij na het overlijden van zijn vrouw. De steeds strengere milieueisen hangen als een molensteen om zijn nek. Als tot overmaat van ramp dierenactivist Erik, onbekend met de situatie waarin Ronald zich bevindt, een steeds stevigere haatcampagne tegen hem begint, is Ronald de wanhoop nabij.

Regie
Klaas van Eijkeren
Bob Wilbers
Cast
Jochum ten Haaf, Chris Tates, Steef Cuijpers, Sebas Berman, Randy Fokke, Joy Verberk, Gerda Havertong, Harm Duco Schut, Fien Lindenhovius, Dook van Dijck, Jip Bartels.
Release
09.03.2023
Release NL
09.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Klaas van Eijkeren en Bob Wilders | Scenario: Klaas van Eijkeren | Cast: Jochum ten Haaf (Ronald), Harm Duco Schut (Erik), Fien Lindenhovius (Eva), Joy Verberk (Carla), Randy Fokke (Angelique), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2023

Na zijn oorlogsdrama Patria (2014) en politieke thriller The Fox (2017) komt regisseur Klaas van Eijkeren met een thriller die zich afspeelt op een Hollandse boerderij. Polder is een intiem psychologisch drama dat oproept om eens naar de mens achter de persoon die je intens haat te kijken.

Ronald is een varkensboer die zijn vrouw verloren heeft. Hij draagt zorg voor zijn dochtertje Eva, terwijl hij in zijn eentje de boerderij draaiende moet houden. Deze verhaallijn wordt afgewisseld met die van Erik, die naar eigen zeggen "gipswanden plaatst en zich inzet voor dieren". Zijn vader heeft daar weinig begrip voor en gezien de staat van zijn zoon is dat ook wel te begrijpen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Polder

acties