Mummies

Mummies (2023)

Epische animatiefilm met hoog Disney-gehalte.
play

5,8 details

  • 88 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Spanje
  • Verenigde Staten

'Mummies' volgt de avonturen van drie Egyptische mummies die wonen in een ondergrondse geheime stad in het oude Egypte. Het trio bestaat uit een prinses, een voormalig wagenmenner en zijn jongere broer, en wordt vergezeld door hun babykrokodil. Door een reeks ongelukkige gebeurtenissen belanden de mummies in het hedendaagse Londen en beginnen ze aan een doldwaze en hilarische reis op zoek naar een oude ring van de koninklijke familie die is gestolen door de ambitieuze archeoloog Lord Carnaby.

Alt titel
Momias
Regie
Juan Jesús García Galocha
Cast
Celia Imrie, Sean Bean, Hugh Bonneville, Eleanor Tomlinson, Joe Thomas, Óscar Barberán, Francesc Belda, Juan Carlos Gustems, Santiago Winder, Dan Starkey, Shakka, Ana Esther Alborg, Roser Aldabó Arnau, Pilar Esteras Casanova, Roberto Cuenca Martínez, Aleix Estadella, Luis Torrelles Gallego, José Luis Mediavilla.
Opbrengst
$ 5.211.418
Release NL
22.02.2023
Release DVD
14.06.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Juan Jesús García | Scenario: Jordi Gasull, Javier López Barreira | Cast (stemmen): Joe Thomas/Jonathan Vroege (Thut/Toet), Eleanor Tomlinson/Stefania (Nefer), Celia Imrie/Marloes van den Heuvel (Mother Carnaby/Moeder Carnaby), Hugh Bonneville/Marcel Jonker (Lord Silvester Carnaby), Sean Bean/Ruben Lürsen (Pharaoh/Farao), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2023

De animatiefilm Mummies belooft een losgeslagen avontuur in de hedendaagse tijd met eeuwenoude - inderdaad - mummies. Dat betekent prachtige aankleding gebaseerd op een rijke cultuur en heerlijk voor de hand liggende grappen over losrakende bandages en oncomfortabele sarcofagen. Wie echter een gewaagde animatiefilm over leven na de dood met veel sinistere humor à la Tim Burton verwacht komt van een koude kermis thuis. Dit is puur familie-entertainment en in die hoedanigheid zeer geslaagd.

Dat het om morsdode mummies gaat is bijzonder moeilijk te merken: ze slapen, eten en leven zoals de levenden. Ze zien er ook precies zo uit - behalve in fel licht, waarin ze een Día de Muertos-achtig uiterlijk krijgen - en de enige herinnering aan het gebalsemde bestaan zijn de zeer subtiele witte bandages die hier en daar onder hun kleding uitsteken. De grappen gaan ook niet zozeer over het mummiebestaan, maar meer over de oude Egyptische cultuur. Maar humor heeft de film zeker.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Mummies Nieuwsberichten