The Machine (2023)

4,7 details

  • Actie
  • Komedie
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Bert Kreischer wordt geconfronteerd met een familiecrisis en de komst van zijn vervreemde vader, Albert, wanneer de geest van zijn met drank doordrenkte verleden arriveert: de moorddadige gangster Irina. Zij is vastbesloten Bert te ontvoeren en mee te nemen naar het moederland om boete te doen voor zijn misdaden. Met zijn vader moet Bert de stappen van zijn jongere ik terugvinden in het midden van een oorlog tussen een sociopathische misdaadfamilie terwijl ze aan hun relatie werken.

Regie
Peter Atencio
Cast
Mark Hamill, Brian Caspe, Jimmy Tatro, Stephanie Kurtzuba, Robert Maaser, Martyn Ford, Milorad Kapor, Set Sjöstrand, Jess Gabor, Rita Bernard-Shaw, Bert Kreischer, Mercedes De La Cruz, Tea Wagner, Amelie Child Villiers, Iva Babic, Conald Petersen.
Release
24.05.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Atencio| Scenario: Bert Kreischer, Kevin Biegel, Scotty Landes| Cast: Bert Kreischer (Bert), Mark Hamill (Albert), Iva Babic (Irina), Jimmy Tatro (Jongvolwassen Bert), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2023

In 1999 feestte Bert Kreischer tijdens een studietrip naar Rusland net iets te enthousiast met lokale gangsters, waardoor hij tijdens een treinoverval aan de kant van diezelfde gangsters belandde. In plaats van bij thuiskomst naar de politie en in therapie te gaan, besloot Bert van zijn wilde verhaal een cabaretvoorstelling te maken. Voor een cabaretvoorstelling hoeven mensen je immers niet te geloven, zolang ze het maar grappig vinden. Twintig jaar na het voorval blijkt dat Bert al die tijd toch de waarheid heeft gesproken wanneer hij, samen met zijn knorrige vader, opnieuw in aanraking komt met de Russische georganiseerde misdaad.

Bert en zijn vader Albert, met wie hij een nogal ingewikkelde relatie heeft, worden namelijk ontvoerd door Irina, de bikkelharde dochter van een grote Russische gangsterbaas. Onder bedreiging van Berts dochter Sascha, met wie Bert eveneens een ingewikkelde relatie heeft, eist Irina dat Bert en zijn vader een horloge zoeken dat Bert in de trein zou hebben gestolen van Irina's vader. Irina wil het horloge hebben omdat zij zich dan het misdaadimperium van haar vader kan toe-eigenen. Irina heeft, in een ontzettend verrassende twist, ook problemen met haar relatie met haar vader.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Machine Nieuwsberichten