Federico Chiesa - Back on Track

6,0 details

  • 80 Min
  • Documentaire
  • Italië
80 Min Italië

Op 9 januari 2022 vond er in het Olimpico-stadion in Rome een voetbalwedstrijd plaats. Na een halfuur spelen viel Federico Chiesa schreeuwend van de pijn op de grond, zijn linkerknie kruisband was afgescheurd. Dit betekende het begin van een tien maanden durende strijd waarin Federico zichzelf opnieuw moest uitvinden als sporter en als persoon. Tijdens deze zware periode werd hij gesteund door zijn familie, vrienden, de staf van Juventus en zijn nieuwe liefde.

Cast
Fabrizio Borri, Lucia Bramani, Giorgio Chiellini, Adriana Chiesa, Federico Chiesa, Lorenzo Chiesa, Mario Fei, Christian Fink, Alessandro Gatta, Francesca Lombardi, Edoardo Bandini, Nikolaos Tzouroudis, Giuseppe Vercelli, Enrico Zambruno.
Release
03.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Juventus Creator Lab | Scenario: Alessandro D'Ottavi| Cast: Federico Chiesa (zelf), Francesca Lombardi (zelf), Lucia Bramani (zelf), e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2023

Wie de voetbalsport vooral tijdens de grote toernooien volgt, zal Federico Chiesa waarschijnlijk hebben leren kennen tijdens het uitgestelde EK van 2021. De jonge Italiaan begon het kampioenschap als invaller, maar ontpopte zich met bevrijdende doelpunten als smaakmaker. Chiesa speelde de finale en won, maar een paar maanden later ging het bij zijn club Juventus gruwelijk mis: de vleugelspeler liep een zware blessure op, die met wat meer pech zomaar het einde van zijn carrière had kunnen betekenen. Federico Chiesa - Back on Track vertelt het eerlijke, maar uiteindelijk niet al te opzienbarende verhaal van zijn revalidatie.

De documentaire begint met onvermijdelijke beelden. Na een charge van een tegenstander gaat Chiesa tijdens een competitiewedstrijd in januari 2022 lelijk tegen te grond. In de montage schieten de eerste flarden van een fitnessruimte en een speler met krukken al voorbij. De wedstrijdbeelden zijn voor de gelegenheid in zwart-wit en vertraagd, waarbij de opzwepende muziek de indruk wekt dat we nog naar een aankondigende teasertrailer zitten te kijken.

videotrailers & clips