Quasi (2023)

4,7 details

  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Een ongelukkige, gebochelde man verlangt wanhopig naar liefde. Uiteindelijk belandt hij in een moorddadige vete tussen de paus en de koning van Frankrijk. De gebochelde man krijgt van beiden de taak om de ander te doden.

Regie
Kevin Heffernan
Cast
Adrianne Palicki, Jay Chandrasekhar, Kevin Heffernan, Maetrix Fitten, Gabriel Hogan, Steve Lemme, Paul Soter, Erik Stolhanske, Michael Yurchak, Roman Mitichyan, Maria Arroyo, Michael Heidemann, Ken May, James Hutson, Doug Friedman, Bradley Duane Phillips, Ty Bamla, Suzanne Gutierrez.
Release
20.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Kevin Heffernan | Scenario: Broken Lizard | Cast: Kevin Heffernan (Duchamp), Jay Chandrasekhar (King Guy), Steve Lemme (Quasi), Adrianna Palicki (Queen Catherine), Brian Cox (narrator), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2023

Het is de basisschooltijd. Een klasgenootje heeft een verjaardag of logeerfeestje, en er wordt een film opgezet. Iedereen ligt helemaal dubbel en nog wekenlang worden de grapjes naverteld en nagespeeld. Uiteraard wordt hij dat jaar nog vaak bekeken. Eenmaal volwassen komt de film weer eens voorbij, en uit puur sentiment kan de film wel gewaardeerd worden. Maar de waarheid is eigenlijk: het is een heel slechte film. Quasi is zo'n film.

De koning van Frankrijk krijgt bezoek van de paus. Hij kan de heiligman niet uitstaan en bedenkt een snood plan: een loterij zodat een burger de kans krijgt om te mogen komen biechten bij de leider van de katholieke kerk. Eenmaal op de biechtstoel moet deze winnaar een dolk tevoorschijn halen om de paus te vermoorden. Het winnende lot is in handen van Quasi, een gebochelde medewerker uit de martelkelder. Hij wil de paus niet vermoorden, maar zijn verzet kan hem zijn eigen leven kosten.

videotrailers & clips