Mijn grote broer
Aangrijpende, intieme documentaire over het rouwproces van een jongen die de zelfdoding van zijn broer moet verwerken.
play

7,2 details

  • 108 Min
  • Documentaire
  • Nederland
108 Min Nederland

De 19-jarige Gijs probeert samen met zijn ouders de onverwachtse zelfdoding van zijn oudere broer Arie een plek te geven en langzaam maar zeker de draad van het ‘normale’ bestaan weer op te pakken.

Regie
Mercedes Stalenhoef
Release
13.04.2023
Release NL
13.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Mercedes Stalenhoef | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2023

Ruim drie jaar geleden werd het bestaan van de negentienjarige Gijs op zijn kop gezet door de onverwachtse zelfdoding van zijn familie-en zielsverwant Arie. Mijn Grote Broer gaat de onvermijdelijke 'waarom'-vraag niet uit de weg, maar verbeeldt bovenal het verdriet en de veerkracht van de mensen die achterbleven. Het resultaat is een intieme, confronterende documentaire, die door de karakteristieke humor van de goudeerlijke Gijs ook een onverwachte dosis luchtigheid bevat.

In de periode voor zijn dood was Arie door zijn werkzaamheden op een containerschip veel en vaak van huis. Toch troffen zijn familieleden zijn lichaam op de noodlottige dag aan op de plek waar hij (naar aannemen) opgroeide en zijn jeugd doorbracht. Het is amper voorstelbaar hoe ingrijpend het is als je eigen huis tegen wil en dank in het teken komt te staan van tastbare rouw.

videotrailers & clips