Fenómenas

Fenómenas (2023)

4,8 details

  • 94 Min
  • Horror
  • Spanje
94 Min Spanje

Eind jaren 90 vormen Sagrario, Paz, Gloria en pater Girón een onderzoeksteam dat gespecialiseerd is in paranormale verschijnselen. Hoewel het niet uitstekend gaat met de groep, stemmen ze ermee in een antiekwinkel te onderzoeken waar vreemde dingen gebeuren. Maar wat een zaak als alle andere leek, wordt de moeilijkste van hun leven. En alleen samen zullen ze het kunnen oplossen.

Alt titel
Phenomena
Regie
Carlos Therón
Cast
Belén Rueda, Gracia Olayo, Lorena López, Emilio Gutiérrez Caba, Ivan Massagué, Toni Acosta, Fran Cantos, Luis Fernández de Eribe, Andrea Gara, Miren Ibarguren, Óscar Ortuño, Antonio Pagudo, Natalia Agüero Avecilla.
Release
14.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Carlos Therón | Scenario: Marta Buchaca, Fernando Navarro | Cast: Belén Rueda (Sagrario), Toni Acosta (Gloria), Gracia Olayo (Paz), Ivan Massagué (Enrique), Emilio Gutiérrez Caba (Padre Girón), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2023

Er is al enige tijd vermoeidheid over de vermelding bij paranormale horrorfilms dat ze zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal, want van alles dat we daarin hebben zien komen bestaat uiteraard geen echt beeldmateriaal. Vooral in een tijd waarin iedereen beschikt over een smartphone is het haast niet mogelijk te beweren dat je toevallig net geen camera bij je had toen er iets paranormaals plaatsvond. De makers van Fenómenas proberen deze irritatie te omzeilen met een flinke dosis humor. En wat blijkt? Dat werkt, de onzin dat dit ooit echt heeft plaatsgevonden is vergeven.

In 1987 besloot een Spaanse pater drie dames onverklaarbare zaken te laten onderzoeken, als een soort spokenjagende Charlie's Angels. Fenómenas toont een van de klusjes die ze ooit kregen, tegen de tijd dat ze inmiddels al wat jaren ouder waren en beroemd dankzij televisieoptredens. Ze worden ingehuurd door een echtpaar dat handelt in antieken, want er gebeuren de laatste tijd vreemde dingen in hun zaak.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Fenómenas Nieuwsberichten