Vloggen is vandaag de dag een vak, maar je kunt ook overdrijven.
play

6,2 details

  • 75 Min
  • Documentaire
  • Reality-TV
  • Verenigde Staten
75 Min Verenigde Staten

Het is maart 2020. Amerikanen Khani en Matt besluiten hun derde date te laten plaatsvinden op Costa Rica. Uiteraard kunnen ze niet vermoeden dat de coronapandemie op het punt van uitbreken staat. Als ze eenmaal arriveren zien ze echter met lede ogen aan hoe in de Verenigde Staten een aaneenschakeling van lockdowns is afgekondigd. Het leven staat stil en de twee twintigers zijn veroordeeld tot een langer verblijf in het Latijns-Amerikaanse land: uiteindelijk duurt de reis drie maanden. Matt geeft al snel aan dat hij in deze soort van quarantainesituatie niet lang een façade kan ophouden: jezelf zijn kost toch iets minder moeite. Bovendien is er onmiskenbaar een klik: ook Khani begint zich gaandeweg te realiseren dat ze gevoelens voor Matt begint te ontwikkelen.

Regie
Brent Hodge
Cast
Khani Le, Matt Robertson.
Release
18.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Brent Hodge | Speelduur: 75 minuten | Jaar: 2023

Je kunt je derde date voorzichtiger plannen: na een online match en twee afspraakjes met Khani besluit Matt dat de tijd rijp is voor een vliegvakantie. Het waargebeurde vervolg laat zich met een blik op de vertrekmaand eenvoudig raden. Longest Third Date speelt zich af tijdens de eerste grote coronalockdown van voorjaar 2020, als de eerste retourvlucht uit Costa Rica pas in juni blijkt te vertrekken. Dankzij Matts talrijke vlogopnames is er genoeg om op terug te kijken. Helaas is dat in deze documentaire direct ook het probleem.

In zekere zin bestond Longest Third Date al voordat Netflix en regisseur Brent Hodge eraan te pas kwamen. De film bestaat hoofdzakelijk uit ongepolijste vlog- en privébeelden, die enkel aaneen zijn gemonteerd en zijn aangevuld met traditioneel vormgegeven interviews, informatieve ingrepen (tussentitels, routekaartjes) en een paar ongemakkelijk nagespeelde situaties; van de eerste twee dates zijn (gelukkig voor de spontaniteit) géén vlogverslagen bewaard gebleven.

videotrailers & clips