Chokehold

Chokehold (2023)

Trage, tonaal onevenwichtige Turkse thriller.
play

4,9 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Turkije
112 Min Turkije

Een koppel uit Istanbul begint na een schandaal een nieuw leven aan de Egeïsche kust. Maar ze ontdekken al snel dat de bevolking daar hen liever kwijt dan rijk is. Het worden bange dagen voor hen. Dat zorgt uiteraard voor spanningen in hun relatie.

Alt titel
Boga Boga
Regie
Onur Saylak
Cast
Gürgen Öz, Ulas Tuzak, Kivanç Tatlitug, Funda Eryigit, Onur Gürçay, Onur Akgülgil, Kerem Arslanoglu, Müge Bayramoglu, Hayat Van Eck, Nadi Güler, Görkem Kenanoglu, Baki Kurtulus, Sahan Efe Küçük, Askin Senol, Melda Tuzluca.
Release
15.04.2023

Filmtotaal Recensie

Samen met een paar anderen heeft Yalin de Turkse bevolking voor honderd miljoen lira opgelicht, maar hij heeft het voor elkaar gekregen om toch vrij te komen. Samen met zijn vrouw verhuist hij naar een klein dorpje om een nieuw leven te starten. Maar helaas voor hem wonen daar meerdere mensen, die hun spaargeld dankzij hem in rook hebben zien opgaan, en ze zijn niet vergevingsgezind.

Blijkbaar is het in het Turkije van Boga Boga heel normaal om iemand te proberen te vermoorden, wanneer deze iets heeft gedaan waar je boos over bent. Want binnen een paar minuten is er al iemand in een antiekwinkel die wraak neemt, maar zelf het leven laat omdat Yalin zichzelf verdedigt. Hij belt niet de politie, maar neemt het lijk mee om het zelf ergens te dumpen.

Even lijkt het daarna een dramatische thriller te worden over de schuldgevoelens van Yalin. Hij is erdoor in tranen en hallucineert zelfs dat hij de vermoorde man ziet. Maar daarna wordt hij door een van zijn criminele partners gewaarschuwd dat de Officier van Justitie heeft gezegd, dat Yalin bij de geringste overtreding weer achter tralies zal belanden. Dus gaat het toch vooral over zijn daad verborgen houden voor de lokale politie, die in zijn nek hijgt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Chokehold Nieuwsberichten