Wil

Wil (2023)

Een Belgische WOII-film waar we als Nederlanders stikjaloers op mogen zijn.
play

7,0 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Oorlog
  • België
110 Min België

1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in het bezette Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in de stad. Tegelijk steunen ze het verzet. Temidden van chaos en geweld bloeit ook de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode's zus Yvette. Een schizofrene cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden uit de klauwen van de bezetter?

Regie
Tim Mielants
Cast
Gene Bervoets, Koen De Bouw, Jan Decleir, Dirk Roofthooft, Pierre Bokma, Frank Vercruyssen, Els Dottermans, Jan Bijvoet, Valentijn Dhaenens, Karina Smulders, Sofie Decleir, Kevin Janssens, Stef Aerts, Matteo Simoni, Marc Lauwrys, Pit Bukowski, Dimitrij Schaad, Annelore Crollet, Szymon Wróblewski.
Release
27.09.2023
Release NL
28.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Tim Mielants | Scenario: Tim Mielants en Carl Joos | Cast: Stef Aerts (Wilfried Wils), Matteo Simoni (Lode), Annelore Crollet (Yvette), Kevin Janssens (De Vinger), Dirk Roofthooft (Nijdig Baardje), Dimitri Schaad (Gregor), Pierre Bokma (Chaim Lizke), Karina Smulders (Myriam), Koen De Bouw (Vader Lode), Jan Bijvoet (Jean), Valentijn Dhaenens (Gust), Szymon Wrboblewski (Böhmer), Linn Vandenborne (Kayla), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2023

Hoe maak je een opvolger van een droog-absurdistische klucht over iemand die zijn hamer kwijt is op een naturistencamping? Met een genuanceerd portret van de ingewikkelde rol van de Antwerpse politiemacht ten tijde van de Duitse bezetting natuurlijk! Het Belgische toptalent Tim Mielants timmert internationaal flink aan de weg, en regisseerde onder andere afleveringen van Peaky Blinders en Legion. Maar met zijn Vlaamse films laat hij pas écht zien wat hij in huis heeft.

Net als in De Patrick werkt hij opnieuw samen met onze nationale trots Pierre Bokma, maar hij trekt ook een blikje bekende Vlamingen open van heb ik jou daar. Jan Decleir (Karakter), Koen De Bouw (De Zaak Alzheimer) en Jan Bijvoet (Borgman), allemaal komen ze graag even opdraven. En ook de markante Kevin Janssens keert met plezier terug, misschien wel omdat hij deze keer niet een hoop kilo's hoeft aan te komen om zijn rol te spelen. Maar centraal staat Stef Aerts (Belgica), als de Antwerpse politierekruut Wilfried Wils.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Wil Nieuwsberichten