The Old Oak

The Old Oak (2023)

Laatste film van Ken Loach met zoals altijd een relevante boodschap die hij stilletjes, maar krachtig verkondigt.
play

7,0 details

  • 113 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • België
113 Min Verenigd Koninkrijk

In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigt, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt. In The Old Oak gloort er hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen.

Regie
Ken Loach
Cast
Debbie Honeywood, Reuben Bainbridge, Laura Lee Daly, Andy Dawson, Dave Turner, Ebla Mari, Col Tait, Joe Armstrong, Chris Gotts, Rob Kirtley, Chris Braxton, Laura Lee Daly, Alex White, Abigail Lawson, Jake Jarratt, Lloyd Mullings, Claire Rodgerson, Trevor Fox, Chris McGlade, Jordan Louis, Chrissie Robinson, Jen Patterson, Arthur Oxley, Maxie Peters.
Release
29.09.2023
Release NL
21.12.2023
Release DVD
22.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Ken Loach | Scenario: Paul Laverty | Cast: Dave Turner (TJ Ballantyne), Ebla Mari (Yara), Claire Rodgerson (Laura), Trevor Fox (Charlie) | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2023

Dit is de allerlaatste film van Ken Loach. Hij heeft op zijn zevenentachtigste besloten om eindelijk met pensioen te gaan, omdat hij naar eigen zeggen te oud is geworden voor het maken van films. The Old Oak is zijn laatste oproep aan de samenleving om elkaar te omarmen. Daarom lijkt de film vooral ook een reflectie op zijn eigen carrière.

Yara, een vrouw van rond de twintig, is samen met haar moeder en haar broertjes en zusjes gevlucht uit Syrië naar een dorp in het noorden van Engeland, vlakbij Durham. Yara weet niet waar haar vader is, waarschijnlijk nog in een gevangenis in Syrië. Fotografie is haar grote liefde en de camera die ze van haar vader heeft gekregen neemt ze overal met zich mee.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Old Oak Nieuwsberichten